Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Надцакване! >> НФСБ ...
Надцакване! >> НФСБ с твърда номинация Симеонов да води евролиста

Надцакване! >> НФСБ с твърда номинация Симеонов да води евролистаБившият вицепремиер Валери Симеонов е номиран за водач на листата на евроизборите. Това стана ясно на пресконференция на НФСБ в централата на партията.

В името на коалиционното партньорство до настоящия етап не са провеждани разговори с други политически партии, различни от коалиционния формат, обясни заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев. До този момент обаче разговорите не са дали резултат и така за НФСБ остава вариант явяването на избори самостоятелно.

Валери Симеонов би бил и предложението за водач на листата при един евентуален коалиционен формат, стана ясно от думите на Ячев. Той не отхвърли вариант да бъде сформирана такава коалиция. "Имаме желание да се явим самостоятелно, но ако бъдем поканени, ще се отзовем, защото не сме високомерни", заяви Ячев и обясни, че това в момента е част от подготовката на една партия за изборите, които наближават.

От НФСБ считат, че връщането на прага на преференциите би било препъни-камък за коалиционните и политическите взаимоотношения и няма да подкрепят последващи промени в Изборния кодекс. НФСБ нямат драма с избора на нов състав на Централната избирателна комисия.

Припомняме, малко по-рано се проведе коалиционен съвет на управляващата коалиция, на който Валери Симеонов не присъстваше. Коалиционният му партньор Красимир Каракачанов се обяви за обща листа на патриотите за евровота.

Предложението Симеонов да оглави листата на патриотите за евровота бе направено в Бургас на 10 февруари.

Преди това - на 22 януари общественици издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за втори мандат в Европарламента.

Ден преди това - на 21 януари лидерът на "Атака" Волен Сидеров отрече да води листата на Патриотите за евроизборите. Това стана ясно от фейсбукстраницата на Волен Сидеров. Атакистите наричат "откровени лъжи" информацията, че са водени разговори за участие в евролистите.

"До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян", пише на социалния профил на Сидеров.

Седмици след това лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че може да се мисли за явяване с обща листа заедно с "Атака" на евровота.

По-рано днес, 10 февруари, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че иска трите партии в коалицията - ВМРО, НФСБ и "Атака" да се явят заедно на евроизборите.

Сидеров иска да задължи евродепутатите да даряват част от заплатите си
 

Сидеров иска да задължи евродепутатите да даряват част от заплатите си

Кворумът в МС и промените в Изборния кодекс нямали значение

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://news.bg/politics/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„Уж коалиция“ на „уж патриоти“! >> ВМРО: Или сядаме на масата на преговорите, или признаваме, че коалицията е формална

Пореден разрив в отношенията между НФСБ и "Атака"

Сидеров: Все повече има белези за разтрогване на брака

 

 

 


90291