Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Надсмя ли ни се влас...
Надсмя ли ни се властта с Виктор Николаев и Валери Симеонов?

Надсмя ли ни се властта с Виктор Николаев и Валери Симеонов?Коментар на Вихър Бойчев

Изявлението на Виктор Николаев в понеделник сутрин ме накара сериозно да се замисля дали отново българските граждани не сме попаднали във фалшив филм, изфабрикуван много успешно от настоящата власт. Така както го правят вече толкова години. В петък (6 октомври) водещият на Нова телевизия два пъти бе публично унизен от представители на управляващите. Едва 2 дни по-късно потърпевшият намери смелост да излезе в ефир и да прочете при това доста неумела благодарност към журналистическата гилдия и обществото, което скочи да го защитава. Същевременно злодеят Валери Симеонов спокойно заяви пред Сашо Диков, че двамата с водещия са се посмяли хубаво над случката?! Сериозно? Не може да е истина!

Позицията на Николаев беше меко казана смешна. С треперещ глас и смутена физиономия той обяви, че ще продължи да задава въпроси. Минути по-късно седна срещу друг титан от ГЕРБ - Менда Стоянова и забрави да я попита най-важното: След толкова скандали Борисов ще подаде ли оставка? Кой всъщност ще поеме отговорност Борисов, Симеонов или ниската топка Тодоров? Или всичко приключи? За пореден път.

Скандалът изяде главата на Антон Тодоров и той хвърли оставка.Едва ли някой е имал съмнение, че ще го направи, след като Менда Стоянова ясно му подсказа какво да направи. Интересно обаче защо не се случи същото и с Валери Симеонов? Нещо повече той стигна до там, че даде срок от 24 часа на медиите да му се извинят... Иначе, иначе не се знае кой колко парички ще прибере от следващия държавен транш.

"Смехът" на Николаев и Симеонов е изключително притеснителен. За сетен път събитията от последната седмица доказват, че медийната среда в България е толкова замърсена, че вече не може да вярваме дори на прогнозата за времето. По всичко личи, че властта усеща силно сътресение и използва журналистите, за свои цели. Отдавна при това. Къде изчезна Делян Добрев и Хасковогейт? Къде изчезнаха въпросите за шуробаджанащината? Къде изчезнаха всичките скандали от последните години? Забравихте ги, нали? Покриха ги. Сега всички говорят за уж "свободната" журналистика.

Не се съмнявам, че Виктор Николаев и всички подобни на него и над него нямат интерес властта в България да се променя. Защото така удобният и договорен с управниците  комфорт на българските медии ще изчезне. И тогава ще се наложи да работят, при това много, най-вече да бъдат независими.

А след първата оставка на Антон Тодоров, трябва да последва и още една - тази на Валери Симеонов, а след него може би е добре да си отиде и цялото правителство...

 

Вижте и други материали по темата:

Въстание, братя! Във въстанието му е майката (ОБНОВЕН)

Не е ли прекалено късно?* > Виктор Николаев с първи коментар след скандалите с Антон Тодоров и Валери Симеонов

ОБЪРКАНАТА ДЪРЖАВА...* >> Жалък Валери Симеонов, още по-жалък Сашо Диков. Симеонов учи на журналистика, щял да съди, приписали му престъпление

"Цензурагейт" разлюля държавата, призиви за оставки на Тодоров и Симеонов

Виктор и Нова да отговорят: Защо уволниха Ани Цолова? Защо свалиха Бенатова? Защо изолираха Дидие Щосел? Кой им пробута Вяра Анкова? Има ли сделка за продажбата им?

Бой в ТВ студио заради пенсионната реформа

Скандал в ефира на bTV! Бареков прекъсна интервю и напусна

Стоян Мирчев: ГЕРБ обсеби държавата 

Атакисти и Цветанка Ризова си заформиха лют скандал

Скандал в БТВ: Вл. Каролев и А. Джамбазки стигнаха почти до бой

Скандал в Нова телевизия: Татяна Дончева аут от студиото

Предизборен скандал в студиото на ТВ 7

 


38305