Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / НАГЛОСТ, ЗА КОЯТО ,Д...
НАГЛОСТ, ЗА КОЯТО ,ДНЕС

НАГЛОСТ, ЗА КОЯТО ,ДНЕС" ПРЕДУПРЕДИ ОТДАВНА: Още шест столични квартала със зони за платено паркиране?Правят синя и зелена зона за платено паркиране в още шест квартала на София. Идеята е на районните кметове, а целта - да се сложи ред в паркирането. 

Любопитното е, че за момента тази идея не е известна на повечето хора. Зрител на Нова телевизия изпрати снимка на залепена бележка на входа му, в която са обяснени идеите за новите платени паркоместа.

От общината увериха, че разширението на зоните ще бъде обсъдено с хората, които живеят в кварталите, преди да се вземе окончателно решение.

Паркирането в синя и зелена зона няма да поскъпва

От Центъра за градска мобилност отрекоха да са изпращали такова предложение, но общинарите твърдят, че са го получили. А то е за няколко хиляди нови платени паркоместа, извън сегашните 16 000. Идеята е те да са в районите „Възраждане”, „Лозенец”, „Средец”, „Красно село”, „Триадица” и „Оборище”.

Преди две години жители на някои квартали сами поискаха зоните за платено паркиране да бъдат разширени. Остава обаче цялостният проблем с паркирането в центъра на София

В понеделник на заседание на транспортната комисия общинските съветници ще разгледат окончателното предложение на Центъра за градска мобилност за увеличаване на платените зони. На комисията от БСП ще предложат отделно общинско предприятие да поеме паркирането.

 

Източник: Дарик нюз