Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Наглост без граници!...
Наглост без граници! >> Марков и Симеонов: Депутатите явно трябва да живеят в колиби или под мостовете на Перловската река!

Наглост без граници! >> Марков и Симеонов: Депутатите явно трябва да живеят в колиби или под мостовете на Перловската река!Депутатът от ГЕРБ Георги Марков и лидерът на НФСБ Валери Симеонов защитиха емоционално от парламентарната трибуна колегата си Делян Добрев и отказаха да подкрепят оставката, която вчера подаде заради Апартаментгейт. Въпреки това, мнозинството прекрати пълномощията му като народен представител, както заради категоричната му воля този път това да се случи (миналата година той подаде оставка заради Кумгейт, но тя беше отхвърлена - б.р.), така и заради решението на Конституционния съд, че парламентът няма право да не приема оставка, подадена от депутат.

"Когато се гласува оставка на народен представител, ние нямаме друг избор, освен да я гласуваме. Така наречената обвързана компетентност. Длъжни сме да го направим. Въпреки това решение на Конституционния съд, аз ще се ползвам от прякото действие на българската Конституция, която ме задължава да гласувам по съвест, и няма да подкрепя оставката на Добрев", заяви Марков, който е бивш конституционен съдия и заяви, че не е съвсем съгласен с въпросното решение на съда.

"Освен 30 години по-късно да върнем Закона за собствеността от комунизма. Семейство има право на едно жилище. Имаш второ жилище - може, но по наследство. До две години трябва да го прехвърлиш на децата. Нямаш деца - развеждаш се. Ако колегата иска да ми продаде апартамента си - да заповяда пред община "Триадица". Това ли трябва да е България?", възмути се Марков.

Според него "историята с апартаментите" на хора от политиката е минала всякакви граници. А прекият резултат бил:

"М*йната му на свободния пазар, м*йната му на свободното договаряне, м*йната ѝ на частната собственост...".

След тези нецензурни реплики председателят на НС Цвета Караянчева опита да го прекъсне с думите:

"Г-н Марков, моля ви, много ви моля...".

Марков обаче попита емоционално:

"В какво да живеят народните представители, в колиби ли?Аман вече от тези апартаменти...".

По думите му Делян Добрев е честно момче.

Гласувах "против" оставката на Делян Добрев, защото дори и в политиката трябва да има здрав разум, заяви и бившият вицепремиер Валери Симеонов пред журналисти, като уточни, че и колегите му от НФСБ също не са подкрепили оставката.

"Този отвратителен процес, на който сме свидетели, трябва да бъде прекратен. В следващото Народно събрание никой, който няма апартамент, не дай си Боже да има фирма, да не си помисля да се кандидатира. За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска рекаи които са клошари. Те ще бъдат с предимство. Само такива хора имат право да бъдат в политиката. С други думи свидетели сме на едно опростачване в политиката, експлоатира и спекулира с най-ниските чувства на българския народ, със злобата и завистта и неудовлетвореността от живота", каза още той.

Симеонов подчерта, че това се случва с активното съдействие на медиите.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://dnes.dir.bg/


95768