Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Награда! За всички в...
Награда! За всички времена на Борисов 1, 2 и 3!

Награда! За всички времена на Борисов 1, 2 и 3!Коментар на Вихър Бойчев

 

Европейски и околосветски пътешествия, с по някоя и друга магистралка и път, (които след време се пропукват и пропадат), с раздаване на пари (като все едно от твоя банка) – за каквото щеш и на когото щеш, от правени и преправяни градинки и тротоари и стадиони по села със 70 души, до не на точното място построени пречиствателни станции и огромни спортни зали...?! Но важното е парата да се върти и в джобовете на близки "наши" хора и фирми да се превърти. И да не забравим награди, награди,  напоследък и международни награди! С това ще остане Бойко Борисов в историята. С това ще го и помним... Майсторът на празното слово получава "признания" от световна величина. Започвам да се питам дали не ни се подиграват... Или пък Бойко така добре се справя с функцията си на международен слуга, шут и  подлога, че няма как поне едно „благодаря“ да не му кажат?

Премиерът наш получи награда „Златен плакет – Европейска личност на годината“. Отличието се дава от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа. А поводът за приза е личният принос на наш Бойко за икономическото сътрудничество в региона в рамките на провеждащия се Международен бизнес форум.. Бля, бля, бля... Нищо не разбрах и нищо не ми стана ясно, сигурен съм и на вас!

Много ви моля, дайте малко факти! Как точно е допринесъл Бойко? Какво точно е направил? С какво се е подобрило икономическото сътрудничество и балканското  благоденствие, благодарение на неговото участие?

Лошо ми става при мисълта, че е възможно точно нашият "водач" – министър председателят на най-бедната и тъжна държава в Европа, наистина да е най-заслужилият тази награда?! В такъв случай, останалите наистина престижни международници трябва да се гръмнат. Или да се гръмнем ние.

Защото представете си – докато Бойко "допринася" и за икономиката на други страни, тук майки плачат за своите деца и го молят да помогне или на някои дори евтаназия да се разреши, защото дори дишането в България не им е по силите вече. Той от своя страна години наред (заради строителства и разточителства на пари (като безсмисленото ни Европредседателство, от което ползата е само и единствено PR за Борисов) не намира начин да отдели в бюджета средства за децата в инвалидни колички. Жестоката демографска криза е най-коректната и точна оценка за политиката на „международния политик“. Който прави трети опит да ни довърши. А в същото време го награждават... неясно защо!?

Да си помогнем с малко цитати:

"Политическите лидери трябва да мислят само за едно – за мира и етническата толерантност. Иначе бизнесът ще отиде на запад, където е спокойно.“

Гениална идея! Заради афоризми като този Бойчето заслужава не само европейско, но и световно признание. Идеята за мира в региона му е подсказана от велик PR, а премиерът я повтори около 10 000 пъти за няколко месеца. Стъпва на сигурно, не импровизира на широко, както в речите си на наша територия и се излага по-малко от тук. Но все пак се излага и то достатъчно и навън!

"В момента, в който изградим инфраструктурата, това ще е печатница за пари за Балканите. Трябва да мислим как да изградим визионерската си система, как ще изглеждат Балканите след 3-4 години. Защото ние ще ги построим. До година - година и половина Белград - София - Истанбул е магистрала."

Абе, Бойко, очевидно си обичаш ти магистралите и две мнения по въпроса няма. Те за теб са светиня. Дайте да му дадем още малко време и власт и той ще оправи инфраструктурата и в Азия, Африка и чаааак на Луната.

И последно:

"България е пример за етническа толерантност, нашият пример може да се приложи и в Босна, и в Херцеговина."

Опазил ги Господ и Босна, и Херцеговина, от нашия, пардон – от ТВОЯ пример Бойко. Нито знаеш какво е етнос, нито имаш понятие от толерантност. Пример можеш да бъдеш само за твоите предани слуги, крадци и изпечени лъжци.

Закачи си наградата до снимките на разплакани майки и техните умиращи деца, закачи си я до снимките на болни пенсионери, до гурбетчиите изгонени от теб извън Родината, до ограбените ни и опустели домове, до разбитите ни пътища..., до "прекрасната" ни и "благоденстваща" Родина.

Закачи си снимките със световните лидери над домашната ти камина, в която изгори парите на народа. И празнувай, приятелю, "триумфа" си. А трябваше  да получиш награда за  предателство спрямо народа си, награда, заради нашата участ и съдба. Участ и съдба родена от твоята и на твоите политици лицемерна игра.

И не само за тази година. А за всички твои времена, на Борисов-1,2 и 3....

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Геноцидът на Борисов върви към успешен край

„България: Фактите говорят“ – седма част

Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи (1 част)

Бойко дали пак не е тръгнал да си ходи (2 част)

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

Миротворецът от Балканите и неговите странствания!

ДНЕС в десет изречения: Борисов като новия Батман

Борисов - шутът в цирка, наречен "България в Европа“

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

Бойко Борисов - "новият“ Хенри Кисинджър на Балканите

 

 

 

 

 


68923