Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Награди за сатира >>...
Награди за сатира >> Цацаров, Маринов и Горанов с награди от Ревизоро за борбата с контрабандата (СНИМКИ)

Награди за сатира >> Цацаров, Маринов и Горанов с награди от Ревизоро за борбата с контрабандата (СНИМКИ)Главният прокурор и двамата министри бяха видимо изненадани от плакетите

Главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на финансите Владислав Горанов се сдобиха със специални награди заради приносът им в борбата срещу сивата икономика и контрабандата в тютюневия сектор, предава Канал 3. 

Бяха им връчени плакети в началото на днешното заседание на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба с контрабандата от нейния председател Емил Димитров-Ревизоро. 

Тримата бяха видимо изненадани от жеста. Мотивите, които Димитров изтъкна, бяха активното им и рационално поведение в борбата срещу това негативно явление, което ощетява държавния бюджет. 

"Приемам наградата като знак на уважение към труда на всички наши колеги – прокурори и следователи“, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. "Ако трябва да бъдем максимално обективни, трябва да кажем добри и положителни думи и за вас, народните представители“, отбеляза още той. 

Според него след всички операции срещу контрабандата, които бяха проведени от разследващите органи през миналата година и които доведоха до редица повдигнати обвинения, се е стигнало и до повдигането на въпроса за законодателни промени. 

"Предложение за изменение на чл. 234 на НК – предложение за въвеждане на нови форми на изпълнително деяние, завишаване на наказанията и съпътстващи разпоредби“, припомни главният прокурор и подчерта, че промяната е довела до въвеждане на "адекватно на престъпността законодателство“.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

 


106078