Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Наиграхте ли се... б...
Наиграхте ли се... бре, другарко Нинова!?

Наиграхте ли се... бре, другарко Нинова!?Коментар на Вихър Бойчев 

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Най-после нещо социално изплува в политическото ни блато. Не било чак така както си го мислех... Безпаричието не е само при нас..., но и при тях.

БСП нямала пари да върне надвзетата субсидия. Това се разбра тези дни от думите на лидерката Корнелия Нинова в Народното събрание.

Каква поредна „червена“ драма! Представяте ли си... Комунистите нямат пари! Не е за вярване.

През декември миналата година БСП е имала около 6 млн. лева, но сега сумата е далеч по-скромна и партията не може да върне наведнъж дължимите от нея над 4 млн. лева. Катастрофа...

"Ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания - 2 млн., за старта на БСТВ - около 1, 5 млн. лв., също толкова за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година", тъжно призна Корни.

Миналата седмица пък Нинова намекна, че в сметките на БСП след евроизборите са останали някакви си... 300-400 хиляди лева!?

И сега какво следва, Корнелия Нинова, питам аз!? Оставката дето беше написана, после скъсана май лети обратно с бясна скорост като бумеранг...

Наиграхте ли се бе, другарко!? Изложихте се тотално... и по въпроса с партийните субсидии, и със сметките, и с изборите! С всичко се изложихте . За сетен път. 

Много неприятно се получава в ляво! Много грозно и отблъскващо! Народът го е казал. Каквото сам си направиш и... Борисов не може да ти направи! С една дума – самоомаскаряване! Чисто самоорезилване си е това. От всякъде.

Първо. От самото начало след разкритията на Слави Трифонов, а и след референдум 2016, където милиони гласуваха безапелационно субсидията на партиите да се намалят драстично беше ясно, че Бойко Борисов блъфира с предложението за 1 лв. на глас. Коалиционните партньори са предвидими! Те винаги са били против.Размотаванията, така че нищо да не се получи, както и заигравките се очакваха. 

А БСП попадна в капана. Изпусна единствения си и може би последен шанс да извлече някаква полза от темата. Поне някой от раздутия антураж на Корни да се бе сетил да следи публикациите по сайтовете и в социалните мрежи. Там всичко се пише, коментира, тълкува...

Второ. БСП се самонабута в ситуация на обяснителен режим. Каза някои истини за финансирането на партиите..., но те се понесоха из облаците. Останаха да тежат отново само сълзите и сополите, че ги мачкат, разстрелват и унищожават, взимайки им скъпоценните тлъсти субсидии, отделени при това от залъка на народа! И всичко това на фона на бабаитите „червени“ олигарси и добре смазания им и работещ под закрилата на ГЕРБ бизнес. Странен рев?!

Трето. БСП нали беше много загрижена за демокрацията!? Милееше за демокрацията! Бореше се с голи ръце за демокрацията и зачитането волята на народа? Бам-Бам! Всички тези са в кошчето за боклука.

Покрай партийните субсидии се върнахме и към историята на референдума. БСП нито участваха в кръглата маса, организирана навремето от Слави, нито го подкрепиха, нито след това се ангажираха по някакъв начин да прокарват народната воля. Напротив, имаше решение на червеното Политбюро да се гласува против по всички точки на допитването! А спомняте ли си, че Нинова беше обещала законопроект за смесена система да внася БСП в парламента. Спомнихте си, нали? Та с две думи и към днешна дата отново и безпардонно бившите комунисти казаха баста на 2,5 млн. българи!

Четвърто. БСП дарили миналата година... едва 6000 лв! Къде за бога отидоха социалните ценности? Нали работите за благото, равноправието и прогреса на обществото. Това ли ви е „Визията“? Имате парици за телевизия, конгреси, събори, Горан Брегович, скари... Харчите с размах милионите събрани от баба и дедо, ама за каузи нямате. Можехте и тук поне малко от опита на бате Бойко да се поучите, той поне т.нар. субсидия все едно негови пари за какво ли не ги дарява – за църкви и манастири, за фолклорни фестивали, градинки, пара да хвърчи. Нищо че половин България в мизерия се топи.

Пето. А защо, др. Нинова, си трайкахте заедно с другите партии, когато вземахте доста повече от 11 лв. на глас. И ви беше много добре. Трайкахте си както за вашите шмекерии, така и за тези на финансовия министър Горанов. Трайкахте си и дни наред след като се разчу пладнешкия ви обир. И за това - снишаване му е майката. Че под крилото на Бойко си е най-добре. И най-сигурно.

Шесто. Един от популярните ви прякори, другарко Нинова, е – Г-жа Лъжа. За ваше съжаление има един гологлав Слави Трифонов, който е един от малцината в тази държава, неоставящ вас политиците на мира! Именно той направи сметката и на ГЕРБ, и на БСП и на другите партии, от които изчисления се вижда, че специално вие, другарко Председател на БСП, вече сте минала на едно ново, още по-високо стъпало в лъжите и празнословието. 

Лидерката на левицата пак проплака, че не може да върне надвзетата субсидия от 4 299 690 лв., защото към днешна дата... е изхарчила вече около 5 млн. лв.

Баммммм...

Ето и фактите: БСП започва годината с 6 462 000 лв. налични средства (според отчета пред Сметната палата). До днес харчи 5 млн.лв. Значи, остават непокътнати 1 462 000 лв. През март-април БСП вече е получила и първия си транш от партийната субсидия за 2019 г., който е в размер на 3 010 786 лв. прибавяме тези пари към онези 1 462 000 лв. и се получава налична сума към днешна дата – 4 472 786 лв.

А 4 472 786 лв. са предостатъчни на БСП, за да възстанови надвзетите 4 299 690 лв. Даже ще останат и едни 173 000 лв. 

Освен това, тези дни БСП ще получи и втори транш от партийната си субсидия – 2,5 млн.лв. Да добавим близо милион от членски внос!

Е, кой лъже тогава, НЕуважаема  Нинова?! И  защо така безцеремонно, нахално  го правите?

Другарко Нинова, оказахте се единствена и незаменима за БСП. Хората ви обичат и вие обичате хората. Взаимност. Останахте на власт, за да обедините и мотивирате съпартийците си за изборна победа на съвсем наближаващия местен вот. Същото обещахте и преди Евроизборите... И се провалихте. С трясък. А се зарекохте да оправите хаоса и грешките, които сама наквасихте и допуснахте. Обещахте светлина в тунела. И нищо. Ама съвсем нищо.

Е, наиграхте ли се или се примирхте, или пък просто си ви харесва ролята - фон на ГЕРБ!? 

Което и да е, каквото и да е – отблъскващо грозно е! 

Бъдете сигурна, че сега онези – 70% българи, които вие не можахте да привлечете, въпреки че изхарчихте 2 млн. за предизборна кампания ще търсят още по-настървено алтернативата. Вие просто не сте. Още от времето, когато бяхте предана активистка на СДС-Костов, и когато си купихте външнотърговска апетитна фирма за изгодни пари. Не сте. И никога няма да бъдете! Не можете, няма как.

Вие, госпожо Нинова, ни напомнихте, затвърдихте усещането, колко голяма нужда имаме от различни, нови политици, с различен от вашия морал и ценности.

Защото в България отдавна имаме нужда от АЛТЕРНАТИВА! От Промяна. От изхвърляне на боклука! 

А вие сте... само едно едничко изречение от нашата най-нова история... Огледайте се, ослушайте се и ще разберете, че е точно така...!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И... цирковете продължават >> БСП против "свободното частно финансиране" на партиите, ГЕРБ ги обвини в лъжа

Надльгване... >> Искрен Веселинов: Дебатът се загуби в какафонията около субсидиите

Вой на умряло >> Нинова нямала възможност да връща сега парите от субсидиите

Само ДПС го играе „честна“ любовница

Ново 20 >> От "Воля" пишат, че искат намаляване на субсидиите за партиите

С мръсна скорост... И ЗАДЕН! >> Коалицията търси консенсус с всички за партийните субсидии

Десислав Чуколов преди коалиционния съвет: Не може да има спонсорства на партиите

 

 

 Image result for Нинова, субсидиИ

 

 


104467