Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Най-дълбоко пазената...
Най-дълбоко пазената тайна на Пловдив си остава...тайна и след решението на ВАС

Най-дълбоко пазената тайна на Пловдив си остава...тайна и след решението на ВАСДемократична България се зае да проучи ситуацията с Транспортния проект в Пловдив, който е болна тема за града.

Демократична България се зае да проучи ситуацията с Транспортния проект в Пловдив, който е болна тема за града. След като общината отказа да предостави документите по проекта, а Административен съд- Пловдив потвърди този отказ, Върховният административен съд реши друго- да има достъп до документацията. С това се зае Йордан Иванов, председател на местната структура на Демократична България, но срещна поредни трудности, за които стана дума днес на извънреден брифинг с Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Веселина Александрова. 

Оказа се, че въпреки съдебното решение на най-висока инстанция, служителите от община Пловдив затрудняват достъпа на Иванов до документите, не му разрешават да снима, не му дават копия и в крайна сметка единственото, което той показа днес пред журналистите, е първата страница от доклада по проекта, подписан от ръководителя му инж. Борислав Кръстев.

Кой все пак е подписал приемо-предавателния протокол, с който се удостоверява, че работата на испанската фирма Индра е свършена, при положение, че нищо не бе направено както трябва и до ден днешен не работи, кой е наредил да се плати сумата от над 8 млн лв и е погубил шанса за неустойки, които са по 82 000 лв на ден, все още не е ясно. При следващия си опит да се запознае с документация, Йордан Иванов смята да покани и медиите, за да станат свидетели как тази информация, която би трябвало да е съвсем ясна и достъпна, на практика се крие. Затова днес на брифинг от Демократична България поискаха оставки на всички длъжностни лица, които с подписите си са приели работата и са ощетили пловдивчани, незабавно освобождаване на инж. Борислав Кръстев, който ръководеше транспортния проект, а сега ръководи водния проект и публично обяснение от страна на община Пловдив защо след като има решение на ВАС, продължава да крие важния протокол.  

Редактор: ВЕСЕЛИНА БОЖИЛОВА

 

 

Източник: https://www.actualno.com/plovdiv/


106082