Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Най-много кражби на ...
Най-много кражби на коли има в София

Най-много кражби на коли има в СофияНай-голяма вероятност да ви откраднат автомобила има в София. На ден в столицата се крадат около два автомобила, показва статистиката.

Според МВР у нас над 20 групи се занимават с кражби на коли. Всяка от по двама-трима души, които са задържани многократно, но нямат влязла в сила присъда.

15% от заявените тази година в МВР кражби вече са разкрити. Според статистиката за първите 9 месеца на годината в полицията са заявени 300 кражби на коли по-малко в сравнение със същия период на 2018 г., когато са били 1400.

Във фокуса на крадците през последните години основно са скъпите коли, заради по-голямата печалба при продажбата им, най-често в Близкия изток. За крадците остават между 20 и 30% от стойността на откраднатото. 

„Крадците използват т.нар. машини, устройства, които по-лесно проникват в компютъра, могат да обучат ключове за автомобила, които разпознават новия ключ и по-лесно да бъдат запалени”, обяснява Стоян Йотев, "Престъпления свързани с МПС", ГДНП пред БТВ.

 

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

В София всичко е ясно, но... интересното тепърва предстои

Само обещания >> МВР прави всичко възможно да увеличи парите за нощен труд на полицаите

Локуми >> Маринов: Имам подкрепата на премиера да увеличим парите за нощен труд на полицаите


 


112943