Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Най-многолюдният про...
Най-многолюдният протест: Всеки ден ще е така до победата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Най-многолюдният протест: Всеки ден ще е така до победата (СНИМКИ и ВИДЕО)Хиляди демонстрират и във Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Сливен, Добрич, Благоевград

 

И шестият протест срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев бе изключително многолюден, като хиляди недоволни от управлението изпълниха улиците на София и страната. По традиция сборният пункт на протестиращите беше в т. нар. Триъгълник на властта в столицата - сградите на Министерски съвет, Президентството и Народното събрание.

Още в късния следобед във вторник заприиждаха много хора, а Ларгото бе затворено за движение на автомобили. В столицата имаше засилено полицейско присъствие, а сградата на Народното събрание се пази от три реда униформени, както и от специални машини на жандармерията. "Трябва да има промяна, да има еднакви мерки", "Очакваме правителството да подаде оставка", "Мутри вън" са част от исканията, които гражданите заявяват.

Към 20.00 часа огромното множество тръгна на обиколка из центъра на София, като първоначално се отправи по бул. "Дондуков", после зави към площад "Ал. Невски" и се отправи към Народната библиотека и Софийския университет "Св. Климент Охридски". По пътя демонстрантите скандираха "Оставка и затвор", "Всеки ден ще е така до победата", а най-отпред бе разпънато голямо знаме с думите: "Мутрите вън. Ние идваме! Идваме". За мащабите на шествието можеше да се съди от това, че протестиращите от предните редици вече бяха стигнали пред сградата на Народното събрание на едноименния площад, а на края имаше хора още по бул. "Дондуков".

 

До ексцесии и сблъсъци с полицията този път не се стигна, въпреки че от полицията по-рано предупредиха за провокатори.   

Над 200 души шестваха в Бургас с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. За този час е насрочена и демонстрация в Хасково. Протести се провеждат и в Русе, Благоевград и други градове.

В предишните дни хиляди излязоха в столицата и в други градове с искания за оставки на кабинета и на главния прокурор.

И митингът вчера бе многолюден. Няколко хиляди граждани се събраха на мирен протест, като непрекъснато прииждаха и които постоянно скандираха "Оставка", "Мафия", "Мутри, вън!"

Демонстрации има и в други градове в страната - Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен. Във Варна, както от първия ден, шествието е огромно. И под тепетата са се събрали доста хора.

Протестите в София:

 

Протестите във Варна:

Протестите в Добрич:

Протестът в Стара Загора:

Протестът в Ямбол:

 


.

.

.

.
Снимка: Забелязано в София, Facebook

.

.

.


.

.

.

.


Снимки: ФрогНюз

Източник: https://www.segabg.com/

 
 

 


 
130489