Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Накрая..Кой – Кого?*...
Накрая..Кой – Кого?* >> Симеонов отвръща на удара - предлага и ДДС за хазарта

Накрая..Кой – Кого?* >> Симеонов отвръща на удара - предлага и ДДС за хазартаПодкрепям всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта, каза вицепремиерът Валери Симеонов след срещата си парламентарната група на "Воля" за внесените от негови депутати законопроекти

"Тази демонстративна кампания, въпреки че я очаквахме, преминава границата. Така че - каквото повикало, такова се обадило. Сега, най-вероятно при обсъждането на проекта в комисията за проекта, ще поискаме и налагането на съответните данъци за хазарта", каза Симеонов. Той имаше предвид позицията на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), в която се възразява срещу ограничаване на рекламата и в която се изразява подозрение, че зад законотворчеството им стоят "неясни интереси", както и публикации с такива внушения. Срещу ограниченията се обявиха и от БФС и клубовете.

"Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане", каза Симеонов. За призивите с призива към народа да спаси националната си лотария, Симеонов каза, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки.

Симеонов добави, че в промените за Закона за хазарта, внесени от НФСБ, не предвиждат промени в данъците за хазарта и въвеждане на ДДС. В момента се плащат 15% данък върху всеки залог, докато ДДС за всички останали стоки и услуги е 20%. "Аз декларирах, че ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта. В момента Българският спортен тотализатор е единственият законен източник на средства за българския спорт и е поставен в много неизгодно положение. Неговият периметър е изключително много ограничаван от 2012 г. досега. Той е загубил страшно много средства. Следователно и средствата за спорта са толкова драстично намалени", обясни Симеонов. Според него трябва да се помисли за изискване частните хазартни оператори да заделят средства за спорт. Срещата с "Воля" според Симеонов е минала добре и получил принципно съгласие за всичките (четири) законопроекти, но предстоят да бъдат прецизирани някои текстове.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Каракачанов, остави козунаците и си върши работата

Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!

За политиците с любов

Кого заблуждавате с този вот?

Март – месец на лъжата, април – на теслата. А докога?

Патриотични игри

 


62866