Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Намаление, ама друг ...
Намаление, ама друг път...

Намаление, ама друг път...Коментар на Райна Знаменкова

 

Парното и тока щели да намалеят през есента... евентуално. Това обясни тези дни шефът на КЕВР Иван Иванов. Същият този Иванов, който в продължение на 10 дни обикаляше де що телевизионни студия има, за да разяснява огромната необходимост да плащаме над 30% повече топло и светло. „Поскъпването било закъсняло“, казваше. „През 2014-а газът бил по-скъп“, казваше. „Забавихме се в името на хората, за да не плащат през зимата“, казваше. Ей, няма такава наглост. Всемирна. Спомняте ли си някога в България да е имало намаление. Ей, така от кумова срама. Нещо, дори и такса за детска градина да е, например. Не, че и тя е малка. Едва ли. Абсурдното, шокиращо поскъпване на тока и парното мина почти незабелязано в нашия така забързан и объркан политически живот. Но скоро, съвсем скоро хората макар и отчаяни, притиснати и ошашавени, ще усетят огромния удар, който им беше нанесен на 1-ви април. И най-накрая ще се събудят, ще скочат и може и да стане страшно. Подобна вълна не се случи сега, защото все още всичко е на хартия. А и почти никой не обърна внимание на този геноцид. Забелязвате ли как нито една политическа партия не си направи труда да се възпротиви твърдо върху решението на КЕВР? Опълчиха се единствено Омбудсманът и гражданско движение "ДНЕС", които в понеделник внесоха в Административния съд иск за отмяна на по-високите цени. Приказките с половин уста на ГЕРБ, БСП, патриоти изобщо няма да ни помогнат, когато в края на месеца дойдат огромните сметки за ток. Нещо повече, информационният поток тези дни бе залят от всякакви други смешни и незначителни новини, та хората да не се замислят каква гилотина им се готви. ШоГ, боНба, апУкалипсис... извънземни кацната на Марс, очаква ни люта зима през лятото, чудовището Неси се ожени за Брат Пит и Анджелина Джоли едновременно... С такива неща ни заливат по цял ден. И разбира се с уж измъчените и тежки преговори между "патриоти" и ГЕРБ, преговори за пред публиката, а за тях всъщност всичко е договорено предварително... А народът цъка ли цъка с език, коментира, споделя и забравя неща доста по-тревожни от тези.

Всичко това е част от добре планираната тактика и атака на родните политици, които сега нямат време да се занимават с тока и парното. Те са заети с други, много по-важни и отговорни държавнически дела – да разделят баницата. Баницата в България е вкусна, сладка и примамлива и все още се намира сирене в нея. Нищо чудно, че Борисов, Симеонов, Каракачанов, Сидеров са потънали в забвение и за постове само мислят и  преговарят ли, преговарят и договарят ли се, договарят та пушек се вдига. Преди изборите новинарските сайтове, вестници, радиа и телевизии преливаха с мазни политици, които обещаваха светло бъдеще. Днес няма никой. Тук-там може да се престраши някой псевдо политик от втори ранг, който да ни отегчава с брътвежите си. Никой не се интересува с колко ще поскъпне хлябът, сиренето, млякото. Това са незначителни, дребни неща. А спомняте ли си преди години как така наречените воеводи ръчкаха и повеждаха какви ли не протести за тока, за водата, за парното..., а сега къде сте вий борци за народни правдини?

Политиците са направо за изхвърляне. Тяхната вина е огромна. Те нямат изгода да улесняват живота ни. Защо ние обаче мълчим? От нашия джоб ще излязат парите за по-високото парно, хляб, вода, сирене... Нашите баби и дядовци ще живеят на студено и тъмно, защото пенсията им не стига. Нашите деца ще бягат в чужбина. Защото мълчим! Не трябва. Трябва да покажем гражданска воля, да покажем смелост и желание за промяна. Ако ли не, то ще си останем затънали в блатото на Неси, но с по една огромна сметка в ръка и с продънен джоб. А докога така ще я караме и ще я караме ли и занапред с тези стари, вехти и изтъркани политически драперии... зависи от нас и само от нас, и никой друг. А и от... Слави Трифонов.

 

Вижте и други материали по темата:

 

Март – месец на лъжата, април – на теслата. А докога? - Коментар на Правда Великова

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Енергийният регулатор вдигна цената на тока с 1%, а на парното - с до 26%

Шефът на КЕВР обеща поевтиняване на енергията наесен

Двойното отчитане на парното от 7 април може да ни ощети

Движение "ДНЕС" и националният омбудсман Мая Манолова внасят жалба в съда срещу терора на високите цени!

КЕВР гласува по-скъпите парно и топла вода

След часове преговори ГЕРБ-Патриоти не се разбраха за пенсиите

ДНЕС в защита на хората: Дадоха на съд шоковото поскъпване на природния газ

Експерт оправда рязкото поскъпване на природния газ, даже било закъсняло


25459