Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / НАП парира опити на ...
НАП парира опити на хората да си търсят правата* >>  Заплашват данъчни да не стачкуват

НАП парира опити на хората да си търсят правата* >> Заплашват данъчни да не стачкуватДанъчни служители били привиквани и заплашвани да не стачкуват. Това разкриха пред Фрог нюз служители от НАП.

Първи натиск е бил упражнен върху работещите, чиито близки също са в системата. Предупредили ги, че ако отидат на стачката, може всички да изхвърчат от ведомството. 
В момента се редуват гърбене с мачкане. Целта е да се парират опитите на хората да си потърсят правата. Всява се тотален страх. Съкращението на 300 човека не е съгласувано със синдикатите, уточниха източниците ни. 

Те разкриха и за една друга неправда. Един от начините да се мачкат хората е като им се пишат по-ниски оценки. Това се отразява върху премиите. При най-ниска оценка-5 даже те уволняват. И какво се получава. Подчинените се оценяват с ниски оценки, а техните началници с високи. Как става този номер, нали от началниците зависи работата на тези под тях. Ако те не се справят, това значи, че шефовете им не са успели да организират работата и да извършат контрол. Данъчните се чудят и къде отива 20 на сто от фонд работна заплата, след като на тях им се дават само 2%.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/