Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Напрежението се пока...
Напрежението се покачва! Кандидат за кмет на Истанбул се отказа от битката

Напрежението се покачва! Кандидат за кмет на Истанбул се отказа от биткатаОпозиционен кандидат обяви, че се оттегля от участие на повторните избори в Истанбул следващия месец - стъпка, която вероятно ще подпомогне кандидата на основната опозиционна сила, предаде Ройтерс.

"Оттеглям се като кандидат за кмет на Истанбул на Демократичната лява партия, считано от днес", обяви Муаммер Айдън в Тwitter.

DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yarıştan çekildi

DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yarıştan çekildi

 

 

На 6 май Висшата избирателна комисия на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул на 31 март. Нови избори в мегаполиса ще се състоят на 23 юни. 

На изборите на 31 март кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм претърпя поражение от Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия. ВИК се произнесе в полза на партията на президента Реджеп Ердоган, която оспорва резултатите в Истанбул.

Не е известно дали избирателите на ДЛП ще подкрепят Имамоглу следващия месец, но и двете политически сили имат светски електорат. Няколко по-малки партии вече сигнализираха, че може да го подкрепят в знак на протест срещу решението на ВИК да отмени изборите.

Напрежението се покачва! Кандидат за кмет на Истанбул се отказа от битката 

ДЛП каза, че няма да издига друг кандидат през юни, посочи турският телевизионен канал НТВ.

 

Турция

 

Източник: https://fakti.bg/world/


 

 


99269