Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НАРОДЪТ НАСТРЪХНА! В...
НАРОДЪТ НАСТРЪХНА! ВЛАСТТА И ЦИК МРЪСНИШКИ ОТКРАДНАХА 13 000 ГЛАСА ОТ РЕФЕРЕНДУМА!!!

НАРОДЪТ НАСТРЪХНА! ВЛАСТТА И ЦИК МРЪСНИШКИ ОТКРАДНАХА 13 000 ГЛАСА ОТ РЕФЕРЕНДУМА!!!Позиция на „ДНЕС“

 

Българският лъв се събуди. Народът, който толкова дълго беше мачкан, лъган и ограбван, най-накрая се надигна и показа, че може сам да се бори за интересите си. Тази неделя беше отворена нова страница в съвременната ни история. Близо 3 милиона и половина българи застанаха зад една идея, идея, която ще донесе промяната в страната. Нито една партия досега не е имала подобна подкрепа и едва ли някой политик може да се похвали с такъв успех. 

На тези избори 13 000 гласа уж не достигали на националния референдум, иницииран от "Шоуто на Слави", да стане задължителен. 13 000 гласа на фона на огромната маса от 3 487 428 души, дали своя вот в националното допитване. Капка в морето на недоволните от системата. Страхотна лъжа и измама се разиграва пред очите на цялата общественост и политическа класа. Държавната машина работи, а ЦИК им приглася като срамежлива булка в първата брачна нощ.

Всъщност тези 13 000 гласа изобщо не са необходими, защото референдумът отдавна е минал границата, в която трябва да стане закон! Статистиката сочи, че общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220. За да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Днес обаче от ЦИК обявиха, че ще извадят близо 13 000 гласа и така ще анулират народното допитване. Ще застанат срещу половин България по нареждане на управляващата върхушка. Причината според ЦИК е, че бюлетините са били пуснати в урните без плик. Според закона обаче не се изискват само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност. Отчитат се всички гласове. За всички е ясно, че държавната машина прави всичко възможно, за да попречи на хората да надигнат глас!

За гордите българи референдумът е успешен, за Слави Трифонов и Инициативния комитет той постигна целите си. Това беше огромна крачка към истинската демокрация, но шамар за продажната, корумпирана политическа класа. Над половината българи, имащи право на глас се обединиха и заявиха ясно и категорично, че искат по-умни, по-компетентни, по-честни депутати, че не желаят да наливат пари в джобовете на сегашните управляващи, че са "За" гласуването да е задължително.

Слави успя и то по време на война. Защото в продължение на една година, цялата власт му обяви война и то зловеща. Атаките започнаха още със събирането на подписката, след това с орязването на въпросите от Конституционния съд, медийните атаки, а накрая се прибави и липсата на всякаква информация и разяснителна кампания за референдума. Въпреки това българите ясно, категорично и съзнателно отидоха до урните, за да гласуват.

Ето защо, когато управляващите видяха, че не могат да спрат цунамито, наречено референдум, те впрегнаха цялата държавна машина, за да се опитат да работи срещу него, срещу демокрацията. Днес го направиха и с ЦИК!

Месец преди народния вот от партийните централи ясно и категорично инструктираха своите хора да не припарват да бюлетините за референдума. Под страх от жестоки наказания симпатизантите от ГЕРБ, БСП, реформаторите, ДПС и патриотите бяха принудени да си затворят очите за всенародното питане. На места хората бяха шантажирани и изнудвани, за да не гласуват.

Политическите активисти на ГЕРБ в цялата страна освен заплашваха хората, че ако гласуват на референдума могат да загубят работата или да се простят с бизнеса си. От централата на БСП пък са издали специално разпореждане нито един партиен член дори да не помисля за националното допитване. А който го направи, да се прости с топлото си местенце в редиците на столетницата. В ДПС не са си направили труда да разяснят на повечето от своите неграмотни или неговорещи български език избиратели що е то референдум и защо е необходим за благото на България. Така и така те знаят само номерът, с който трябва да гласуват за президент и го правят по строй.

Въпреки огромната политическа машина обаче референдумът успя. Близо 3 милиона и половина българи се изправиха като едно срещу политиците.

И това изплаши управляващите. Те не очакваха, че българите ще се събудят и най-накрая ще приложат пряката демокрация.

Затова като последен, отчаян ход прибегнаха до стария и изпитан метод - фалшификациите. Стотици хиляди гласове се загубиха в захвърлените чували с бюлетини край кофите за боклук в Пловдив, в подправените протоколи, в подменените изборни книжа. Манипулациите на изборите са патент на ГЕРБ и за всички беше ясно, че те няма да допуснат референдумът да успее.  Българите в чужбина не бяха допуснати да гласуват, бюлетините за референдума не бяха подпечатани, на много места имаше проблем с протоколите с резултатите.

Сега въпросите от националното допитване влиза в парламента за обсъждане, ако не направим нещо, за да защитим правата, законите и демокрацията. Властта трябва да се съобрази с желанието на над 3 милиона и половина българи - четири пъти повече отколкото са гласували за Цецка Цачева и четири пъти повече, отколкото са дали своя вот за ген. Румен Радев. Въпросът е, ако депутатите не приемат тези въпроси, то как ще защитават националните интереси оттук нататък. Колелото на промяната обаче се завъртя и няма да спре. Народът се надигна и ако властимащите продължават да пренебрегват гласът на народа, то народът ще им покаже, че повече не ги иска.

 

Виж и други статии по темата:

ЦИК готова с протоколите: 13 000 не достигнаха на референдума

ЦИК с нови скандални решения за референдума

Чувал с бюлетини откриха в кофа за боклук в Пловдив (снимки)

Референдумът влиза в парламента, но не е задължителен


18759