Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Народът реши: 100% и...
Народът реши: 100% инвалидност за управляващите... и без патерици!

Народът реши: 100% инвалидност за управляващите... и без патерици!Коментар на Зора Ангелова


Информационен сайт "ДНЕС"

 

Авантата за управляващата партия ГЕРБ спира. 

Народът три мандата издаваше свидетелства за ТЕЛК, поради намалена работоспособност, но те криво-ляво куцаха – винаги с патерици. Така куцукайки към върха на властта само сменяха патериците, надяваха се да са стабилни, за да не се подведат и да паднат. А падаха, падаха… 

Заучен и добре режисиран модел е партиите да плюят Борисов и ГЕРБ, а после да стават негови патерици в управлението. Като започнем от Яне Янев, Волен Сидеров, Валери Симеонов, та завършим с Христо Иванов, Радан Кънев и Каракачанов. Те гръмко и убедено още в началото на 2014 обявиха – няма да сме патерици-помагачи на режима "Борисов". Сидеров дори крещейки пееше обидно мръсни песни по Софииските улици... За виртуозния и всеяден "опозиционер" Марешки по-добре да замълчим... Там никога не е имало нужда от влизане във властта – там просто всичко и на момента се овъзмездява.


Спомняте ли си, че т.нар. реформатори искаха заедно с ГЕРБ да упрареформатори вляват, ама Борисов да не е начело. После, усещайки че изпускат кокала, изведнъж намериха куп общи точки по програмите и на двете партии. Е, споразумяха се. Поцаруваха, покрадоха. После се скараха и разделиха.

Ако трябва да има обаче определение за класическа патерица – това е безспорно Волен Сидеров. На него това му е професията. Когато още през 2005 влезе в парламента, не се спираше да критикува БСП и ДПС. Минаха годинки и все едно позабравил за това, Волен изведнъж започна ударно да обслужва и ДПС, и БСП, и Делян Пеевски..., втурна се и самоотвержено да помогне на кабинета Орешарски. Стана среден пръст! Направо златен. 

Image result for пътриотите

 Патриотите се помириха, подкрепят Волен Сидеров и министрите

За евроизборите тази година ГЕРБ също опря до следващите позабравени патерици. Кооперира се със СДС. Изплашени, че и те няма да им стигнат за камуфлаж, подписаха споразумение и с отдавна несъществуващия БЗНС "Никола Петков“.

Цветанов каза и сключиха споразумения за европейските избори с "Гергьовден", "Съюза на репресираните" и "Български демократичен форум". Не мислете, че всичките тези игри са толкова за привличане на гласове, не това не е така, защото между тях няма нито единомислие, нито обща идеология, нито пък солидна бройка гласове, които реално да подкрепят ГЕРБ. Има договорки за постове, интриги и пари. По-скоро тези споразумения са някакъв вид декоративна украса, макар и изкуствена, придаваща по-приемлив и широкоскроен образ на залязващата партия. 

Ясно е, Бойко иска да обере електорат, независимо откъде е, стига само той да е на власт. И е готов на всичко! И за това партийките, които влизат в коалиция с него са ежедневки, а целта им е бърз грабеж, на принципа – ден година храни. Това естествено носи позитиви на Борисов, тъй като всеки гаф се приписва на... алчните партньори. Пример за това са разпадналите се Реформатори, които бяха поставени на горещи постове в пиперливите министерства на икономиката, здравеопазването, отбраната и правосъдието. Така станаха в центъра на скандалите, а това се превърна по естествен начин в традиционния отигран щит на Борисов срещу негодуващите избиратели.

От известно време в публичното пространство умишлено се насажда и притчата за новата патерица на Бойко – Слави Трифонов.

Оксиморон – съчетание на несъчетаеми тези. Това е определението за хипотезата на всички анализатори, политолози и медийни гении. Да, явяването на „Няма такава държава“ на политическата сцена ще избута всякакви „Обединени патриоти, „Воля“, „Атака“, че дори ГЕРБ, БСП и ДПС. Никога обаче Слави не би си позволил и станал патерица на Бойко. При цялата негативна нагласа към ГЕРБ, скандалите, шуробаджанащината, корупцията, Трифонов не би и помислил да се заявява, камо ли обвързва с такъв пагубен ход.

Този път промиването на мозъци от правителствената машина е твърде нелогично. Колкото по-дълго Борисов остане на власт, толкова по-голям обществен раздор възниква около неговата личност. Трябва да си абсолютен политически самоубиец, за да се обвържеш с него.

На тези местни избори оплакванията на Бойко и прехвърлянето на вина към други няма да минат. След 10 години управление на държавата и още почти толкова преди това като кмет и главен секретар на МВР, то няма как все други да са виновни, тъй като всичките разклонения на единната държавна (и не само) власт са в негови ръце – изпълнителна, законодателна, съдебна..., медийна.

Image result for бойко да си ходи

Бойко а ти кога ще си ходиш?

 

Този път гражданите ще останат глухи за тези стонове, просто няма да гласуват за патерици..., а такива и не останаха.

Та, господин Борисов, г-да управници, ако се мъчите и мислите затова кой трябва оттук натам да ви крепи и подпира, не се безпокойте – наесен ще гласуваме..., ще идем масово до урните, но не за друго, а за да подкрепим вашата "100%-на инвалидност“...

Така и ще можете спокойно да се пенсионирате.

 

******************************************************************

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

БГ-политиците в Деня на страшния съд

Борисов, самодоволно ни будалкаш! А още нищо си свършил! (ОБНОВЕН)

Уж действия... на Уж премиер! (ОБНОВЕН)

Всички срещу Валери! ГЕРБ се срива и ще падне, Симеонов НЕ! А Бойко шубето го тресе...! (ОБНОВЕН)

Слави, и този път си прав! А вие - махайте се всички! Без извинение!

ОСТАВКИ и кой от къде е! (ОБНОВЕН)

Майките – вън на улицата! Симеонов – вътре във властта! Не може повече така! ОСТАВКА!

Симеонов – шеф на Интеграционния съвет за хора с увреждания, Владо Кузов – оглавява Агенцията за децата

Всички срещу Валери! ГЕРБ се срива и ще падне, Симеонов НЕ! А Бойко шубето го тресе...! (ОБНОВЕН)109783