Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Народът ще плати PR ...
Народът ще плати PR акциите и глупостта >> Американските собственици на „ТАД Груп“ ще съдят България за 7-цифрена сума

Народът ще плати PR акциите и глупостта >> Американските собственици на „ТАД Груп“ ще съдят България за 7-цифрена сумаНатискът, който се оказва от страна на прокуратурата, нарушава презумпцията за невинност. Не може прокуратурата да твърди пред медиите, че даден човек е виновен, преди съдът да се е произнесъл. По тази причина сме подготвили искове не само от Съда по правата на човека, а и към Федералния съд в Калифорния.

 

Това заяви адвокатът на Иван Тодоров - Георги Стефанов в ефира на bТВ. По думите му, не е изключено исковете да стигнат до 7-цифрени суми, които България ще изплати.

 

"За мен е необяснимо защо Иван Тодоров е в ареста. Има неравнопоставеност между обвиняемите. Няма причина някой да бъде задържан, най-малко Иван Тодоров. Как може да той да бъде обществено опасен човек? Тодоров се занимава с честен бизнес. Той е инвеститор, който рискува собствени средства, за да инвестира в България. Той е натопен. Най-вероятно от конкурентна фирма“, убеден е защитникът.

 

„Кристиян Бойков има данни по отношение на авторството на деянието. По данни на защитата много хора са прониквали в НАП и това е видно от тези чатове. Това е ставало с най-обикновена парола и акаунт. По делото има двама свидетели, които са били на изпитателен срок в „ТАД Груп“. Те не са се справяли и са били освободени. Тези служители не са имали достъп до Иван и няма как да дадат каквито и да е сведения за него“, изтъкна адвокатът на Тодоров.

 

Той определи думите на Иван: „Ще свалям правителството", като шеги по време на лични разговори. „Ние нямаме какво да кажем, защото нямаме какво да крием. Не дължим оневиняващи доказателства. Настояваме разпитът да се състои пред съдия. Не се притесняваме от разказа на Кристиян Бойков. Проблем е, че този процес се политизира“, смята адвокат Стефанов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Откровен сюрреализъм": МВР анализира "НАПлийкс", а прокуратурата разгласява доказателства

Глупост след глупост >> Прокуратурата показа новите доказателства за хакерската атака срещу НАП

Иван Тодоров се връща в ареста Това реши Апелативният спецсъд


110094