Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Нашият човек като приключи тая работа с кръстенето, отива на турското гробище да разваля магии. Ха при папата, ха по светите земи, ха при бразилски шаман…

Нашият човек като приключи тая работа с кръстенето, отива на турското гробище да разваля магии. Ха при папата, ха по светите земи, ха при бразилски шаман…Деца тръгват на екскурзия от София за Велико Търново. Репортаж от мястото на събитието. В кадър – спирка, полусъборена сграда с един пречупен кръст на стената, години боядисвана с блажна боя в зеленото, последно през 1981 г. за 10-тия конгрес на БКП, сега олющена като юфка…., десетина скъсани некролози, оплюти от мухите като портрета на император Франц Йосиф, една особено невнятна репортерка и един полицай и модерен, лъскав, чист автобус.

На отсрещната страна – българското знаме, намацано с блажна боя на една каменна подпорна стена, улицата с един слой едър чакъл върху дупки, ужасно прашен, една директорка на училище, храсти, които превземат малко по малко тази част на София като лиани в Амазония… Звуковият фон е скимтене на малко, очевидно бездомно кученце. Репортажът завършва оптимистично – шофьорът на автобуса е трезвен и не е дрогиран.

Интервю – Мая Манолова има много луксозна прическа и тен, даже ми ухае луксозно, горната част на дрехата й е хубава, не е от ония, китайските, дето трябва да ги хвърлим, ако искаме да сме живи и без обриви – ем живи, ем без обриви. Да си жив и здрав, щото кво е здраве без живот, добавя Джони Пенков…. Няма лошо, не е приятно да зяпаш по телевизора некви запуснати хора. Би било хубаво и зрителите да ухаят хубаво, с добре боядисани коси и тен, а не по пижами, рошави и с гурели….

А пък нашият човек като една бабичка, за която гледах оня ден – християнка, спазва всички църковни догми – там кръсти се, икони с кандило по стените…. бе сичко, както си трябва. Като приключи с тая работа с кръстенето, отива на турско гробище да разваля магии на други богоугодни християни, а после в джамията при ходжата. И То – ха при папата, ха по светите земи, ха в някоя джамия, синегога или бразилски шаман. Не се знае откъде ще дойде спасението. За всеки случай последно е помолил за визита Далай Лама, не може само на един Йехова да се разчита….. Чакаме отговорът с вълнение.

За да завърша този обзор на интересностите в рОдината, ще ви разкажа малко за Черешката на тортата. начи една силиконова мадама готви. Гостите предполагат какво ще е следващото. Жената на Гого ог Тоника, не й знам името, вика, че не може да понася манго.

- Ми то през време на комунизма не е нямало манго, не си свикнала – изказва се едно момче на около 27-28 години.

Тя се люшва, сякаш са я шамаросали и почва да обяснява някакви неща… За да замаже гафа, момчето продължава:

- Ама то всички не сме свикнали, щото през комунизма нямаше манго, ох, дано не те обидих, ама комунизма е виновен, не мангото…. и т.н и т.н.

Много се радвам, че го разкарахме тоя комунизъм и сега имаме изобилие от манго и банани и рукола, чия и въобще. Навремето от чуждите работи сал дайкирито на Хемингуей и водките на СССР-е знаехме, а това, съгласете се, е малко неприлично….

А Пенка ще живей! Тоя път не Той я спаси, а прогресивната международна общност, която се надигна като един срещу мрачните балкански субекти.

Виктория Тинтерова

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

Бойко и Папата – интимно

Градоносни облаци на главата на Светиня Му

Господин Лъжа – май е новото име на шефа на лошия човешки материал