Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Навални не е заразен...
Навални не е заразен с коронавирус

Навални не е заразен с коронавирусМиналата седмица 44-годишният Навални обяви, че започва гладна стачка

Излежаващият присъда затвор критик на Кремъл Алексей Навални е дал отрицателна проба за новия коронавирус, съобщи адвокатката му Олга Михайлова и уточни, че му е направен и втори тест, предаде БТА, цитирайки "Ройтерс".

Миналата седмица 44-годишният Навални обяви, че започва гладна стачка, защото смята, че властите на наказателната колония отказват да му осигурят подходящо лечение за силните му болки в гърба и краката.

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" заяви, че условията на живот на Навални в наказателната колония се равняват на изтезание и е възможно бавно да го убиват. Амнести заяви, че Навални е лишаван от сън и няма достъп до лекар, на който може да се довери.

"Възможно е Русия, руските власти да го поставят в положение на бавна смърт и да се стремят да прикрият какво се случва с него", каза генералният секретар на организацията Аниес Каламар за Ройтерс преди публикуването на годишния ѝ доклад. "Руските власти очевидно нарушават правата му. Те вече се опитаха да го убият, а сега го държат в затвор и го подлагат на условия, които се равняват на изтезание", каза тя, имайки предвид отравянето на Навални с невротоксично вещество миналата година.

Русия

 

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 

 


148083