Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Наводнения и свлачищ...
Наводнения и свлачища отнеха живота на 71 души в Индонезия и Източен Тимор

Наводнения и свлачища отнеха живота на 71 души в Индонезия и Източен ТиморНай-малко 71 души са загинали при наводнения и свлачища в Индонезия и Източен Тимор в неделя, съобщава Би Би Си.

Проливни дъждове предизвикаха разрушения на много места в Югоизточна Азия. Преляха язовири. Разрушени са хиляди домове. Засегната територия се простира от индонезийския остров Флорес до островната държава Източен Тимор (Демократична република Тимор-Леще).

Повече от 40 души са изчезнали в Индонезия. Властите предупреждават, че броят на жертвите - може да се увеличи. В Индонезия официално е потвърдена смъртта на 55 души вследствие на природния катаклизъм. Тече евакуация на населението. Стотици хора, които все още са в домовете си, се нуждаят спешно от лекарства, храна и одеяла.

Най-малко 21 души са загинали в Източен Тимор и с тях общият брой на жертвите достигна 71. Данните са официалните, съобщавани от властите и цитирани от информационните агенции. Смята се, че повечето жертви са от столицата на Тимор - Дили.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

 


147901