Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Не приемат загубата!...
Не приемат загубата! >> След разгрома: Атанас Камбитов напуска политиката

Не приемат загубата! >> След разгрома: Атанас Камбитов напуска политикатаНа изненадваща пресконференция, която се състоя късно снощи, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов от ГЕРБ обяви, че напуска политиката, като се отказва от мястото си на общински съветник.

"Страшно съм изненадан от резултата, още не мога да разбера къде съм сгрешил и защо благоевградчани ме наказаха", каза още Камбитов, цитиран от struma.bg. Вчерашният изборен ден стана ясно, че има неочакван обрат в резултатите, които шокира Благоевград. Камбитов претърпя съкрушителна загуба от Румен Томов с над 15% разлика.

Повод да вземе решението за напускане изцяло властта в Благоевград му дадоха и думите на премиера Бойко Борисов, казани малко по-рано на пресконференция в София: „Как ГЕРБ да спечели в Благоевград, като Камбитов ми играе ръченица с пари на челото, или пък в Сандански – Александър Манолев с къщата му за гости. Но добре ги наредиха. За Благоевград ме е яд, там няма нещо ненаправено“, с горчивина каза премиерът.

И продължи: „Преди да стане кмет на Банско, Иван Кадев дойде в Бояна при мен, той беше секретар на общината, бивш шеф на ДАНС в Благоевград, работел е с мен човекът. Вика ми: „Ще изгуби Икономов“. Събрах ги – Камбитов, Икономов, Котев и им казах: Ще загубите! Не, ще спечелим! Добре! Сега ще направим промени. Но по-добре за партията е да се очисти, да си направи изводите и да се обнови.“

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://lupa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

ГЕРБ катастрофира в София >> Предварителни данни: ДБ печели 8 от 10 балотажа за районни кметове в София

Манолова обявява до часове сформирането на проект обединяващ енергията за промяна в България!

Лъсват лъжите на социолози и медии! >> По-малко от 5% е преднината на Фандъкова

Мая Манолова: Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Заедно можем и ще продължим да работим за промяната!

Фандъкова обещава чистка в общината

Борисов пак се изтъква: Доскучава винаги да си пръв

Мая Манолова: Разликата от вота в момент е под 3%


116116