Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Не само жилищата и П...
Не само жилищата и Парламентът ни е пренаселен... от лентяи

Не само жилищата и Парламентът ни е пренаселен... от лентяиБойко Бонев 

 

 

Времето е наше и ние принадлежим на времето, което очаква нашите действия за промяна! И България ги очаква.

 

Живеем един върху друг в София, докато провинцията пустее и упада от ден на ден

 

Натъпкали сме се като сардели в малки панелни квартирки в столицата и големите градове, с надежда за по-добър живот.

 

Процентът на пренаселеност на жилищата в градските райони на България е много по-висок в сравнение със средния за страните от ЕС. По отношение на градските райони и степен на пренаселеност на жилищата в тях - България е на второ място след Румъния сред страните от съюза показват данни от анализ на Евростат за жилищните условия на европейските граждани през 2017 г.

 

Според анализа близо 48 на сто от българите, които живеят в градски условия са в ситуация на тежка жилищна пренаселеност, докато средният показател за ЕС е 18 на сто, отбелязва БТА.

 

Селското стопанство, земеделието и промишлеността отдавна са западнали в провинцията, а заплатите дори и в София не стигат за хора, които не разполагат със собствен дом. С мизерните заплати пък в страната от по 600лв. хората са обречени почти на глад. 

 

Студентите след завършване, са оставени без избор. Младите не висшисти също. И всички...  напускат България.

 

Най вече в провинциалните градове и по селата няма работа за младите хора, особено за тези, завършили хуманитарни специалности. Същевременно университетите бълват кадри..., за които няма достатъчно работни места. Как да се справим с този парадокс? Завършилите у нас се оказва, че нямат бъдеще нито в големите градове, нито в малките населени места, никъде? Няма как да решим парадокса сами! А властите и тук безхаберстват и пишат ли пишат  програми, стратегии и планове..!?

 

240 човека-депутати, народни "любимци" - търтеи са много! Прекалено много безделници...

 

Парламентът е пренаселен, като панелките, в които живеем. Задръстванията по улиците на София и замърсеният въздух, който дишаме, лошото градоустройство, корупцията и престъпността, липсата на справедливост, некачествено ремонтирани пътища, далаверите и постоянните скандали говорят, че и 100 човека в Парламента, 50 по общините, могат да НЕ вършат същата работа, вместо 240 в парламента, 5000 в 24-те районни администрации на София и хилядите чиновници - безхаберници по общини, областни управи и всякакви други службички и ведомства... Те се хранят, паразитират и живеят охолно от нашите данъци и труд. Длъжни ли сме да изхранваме тези хрантутници, докато ние работим за по 800 лв. и се гъчкаме в панелките под наем??? A те със 7000 заплати деребействат върху нашите съдби...

 

Няма как да ги търпим още! Просто няма как..., няма на къде!

 

И всичко  това  докато домовете ни в провинцията пустеят, а ние митарстваме по чужбина на ангария и живеем под наем, само и само, за да  изхранваме децата и семействата си със нищожните заплати, които получаваме. Как заплати от по  800 или 1000 лева стигат за плащане на 500 лв. наем  за стара  панелка, а за сметки, а за храна...? А за децата? За облекло... ЗА..., ЗА...?!?

 

Наясно ли са с това, тези с имотите, с банковите тлъсти сметки, с топлите си места в Народното събрание, които дори не сядат по време на Парламентарен контрол ??? Знаят ли го, виждат ли го, усещат ли го...?

 

Наясно ли са с... нашия скапан  живот... Съсипан от всичките тях - Безбожните сатрапи! Или е дошло време да им го покажем.

 

Искаме си само живота, обратно! Вас не ви искаме! Мразим ви. Идете си.

 

Пролетта идва и е време да се събудим, да излезем от тесните панелки в грозните сиви квартали и да кажем "НЕ" на безобразията! Защото отдавна е време е за промяна! За действия! Няма как да оставим позора така!

 

 

      Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от снимка за народа гладува кабинета празнува  Image result for бедност

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"Правителството на ГЕРБ, най-доброто европравителство. Това шега ли е?

50% от българите живеят в пренаселени жилища

По селата сме забравени... и от управници, и от Бога

Времето е тяхно..., а нашето не е живот, отдавна!

Колко още ще можем да издържим? Търпението ни се изчерпва! Подиграват ни се!


91777