Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Не щем такива „съюзници“

Не щем такива „съюзници“Мустафата, тоест Нейно Превъзходителство американският посланик в Територията, отбеляза следното:
„България е сериозен съюзник в НАТО, а покупката на изтребителите F16 са само началото на нашите взаимоотношения в сектора“, допълни посланикът.

Говорейки за срещата Доналд-Баце, Мустафа заяви, че ключови са сектори като сигурност и енергетика. Американски фирми имали мераци към АЕЦ „Белене“. И естествено, военната промишленост – американската де, то българската отдавна я приключиха.

Прилагайки Бръсначът на Окам към изказването, разбирам, че трите милиарда, дадени авансово за скици на самолети, които ще получим евентуално след пет години, са само началото /на края вероятно/. Тоест, предстои ни ново изръсване. Може би нови самолети, техника, все пак трябва на някого да си продават скапаните оръжия. На бойните полета по света са вижда качеството им! И ако трябва да се бият срещу реални противници, а не да избиват цивилно население, определено имат проблем.

Къде ни набутахте, предатели?!? И тук говоря не само за Борисов и компания. Започвам от Жельо Желев – предателят, който целуна ръка на Ран и Ът и продаде България. Андрей Луканов, пуснал Сорос в Родината ни. Филип Димитров, извършил най-големият геноцид в селското стопанство, Иван Костов, ликвидирал икономиката на България. И много, много други….

А сега се замислете „съюзниците“ на САЩ, които не са големи държави, каква им е историята? Панама, Никарагуа, Ирак, Афганистан…..Само пепел остава след „световният полицай“. Нация, съставена от бивши затворници, проститутки и авантюристи, която допреди век и нещо все още е имала роби. Сега робство там няма, но все още го има навика някой друг да им работи, докато те се правят на великите бели плантатори. Боклукът на Европа, без история, без морал, без ценности на нация. А ние, една държава на тринадесет века, им се подчиняваме и ги слушаме!!! Колко американци дори знаят къде се намира България?

И смятате ли, че ги интересуваме за друго, освен да ни продават боклуците си и да ни ползват за фронт срещу Русия? Ако ни мислеха доброто, защо не си плащат за американските бази тук? Защо не направиха отстъпки в цената за самолетите?

Ние пуснахме вълкът в кошарата. И трябва много скоро да решим какво да правим, защото нещата в международен план много загрубяват. Докато България се управлява от дебилни и алчни национални предатели!

Елена Гунчева

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/


117398