Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Не знам какво е "Исл...
Не знам какво е

Не знам какво е "Ислямска държава", обяви пуснатият под гаранция Ахмед МусаОсвободеният в сряда под гаранция Ахмед Муса обяви пред "Нова телевизия", че не знае какво означава "Ислямска държава".

Чувствам се като птица, освободена от кафеза, обяви той след като бе пуснат от ареста след три години престои в него. Още в края на ноември съдът реши, че може да бъде пуснат под гаранция от 7500 лв., освобождаването му стана едва вчера, когато адвокатът му е показал разписка за платената сума. Медиата съобщи, че парите са били събрани от хора, посещаващи джамията, в която е ходел и Муса.

Пазарджишкият съд води дело срещу ислямския проповедник Ахмед Муса и още 13 души, които са обвинени в омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

Няма никакви факти и доказателства за това, това е мръсна, голяма политика, обяви при напускането на ареста Муса. Според него цялото дело е основано на инсинуации, а акоо има присъди, това ще е "просто политизъм".

Следващото заседание на съда по делото е насрочено в края на януари

 

Източник: www.dnevnik.bg