Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Недосегаеми до доказ...
Недосегаеми до доказване на противното

Недосегаеми до доказване на противнотоКоментар на Благой Българанов

 

Оказа се, че дори Бойко не е по-голям от закона и съдът го осъди за разпространение на клевета. Факт, който беше скандално оспорен от Емил Христов – по-известен като заместник-председател на Народното събрание.

Да припомним унизителната ситуация, в която Бойко нападаше журналистката Елена Йончева с всяка своя медийна изява и през социалните мрежи. Упреците му бяха свързани с милиони, които по негови думи принудително са дадени за Елена и благодарение на нейния тогавашен приятел Сергей Станишев – бивш мин. председател и лидер на БСП, понастоящем шеф на ПЕС

Ако иска да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, което сме платили насила. С постановление сме платили близо 2 милиона.”

Словесните престрелки между двамата се превърнаха още миналата година в предизборна битка. Само дето съдът призна Бойковите нападки за клевета. А ясно си спомням, че премиерът красноречиво заплаши Елена в празнословия и с процес по този повод.

Вместо това на 17-ти май съдът разпореди друго. 

“Съдът реши: осъжда Бойко Методиев Борсов и партия ГЕРБ да платят солидарно на Елена Николова Йончева сумата от 5000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от накърнена чест и достойнство, причинени от противоправно поведение на Бойко Борисов, изразяващо се в отправяне на неверни твърдения”. Цитатът е взет от личния профил във Фейсбук на червената Елена Йончева.

В съда защитата на Бойко оспорва автентичността на записите, които доказват вината на премиера. Според адвоката му, предоставените кадри са манипулирани и обработени. След назначена експертиза се доказва, че намеса в записите от национален ефир – няма!

Интересна е реакцията на един министър председател, който при доказана вина и то по-безспорен юридически и публичен начин – не поднася извинение, а отрича фактите.

Всъщност, реакцията не е интересна. Жалка е. И в неговия случай – твърде банална.

А още по-жалкото и тъжното е, че до като сини и червени велможи се замерват с кал, плювни и обиди, докато се псуват и влачат по съдилища да се съдят и правят зрелища, България все повече и повече затъва в нищета, неверие и брутален нихилизъм.

Затъваме и то все по-убедително и стремглаво в дебрите на безпрецедентната тиня, на грандиозната и повсеместна провинциална мизерия, ширещата се престъпност и масовото бягство на млади и стари от Родината...

А затъваме и се сриваме основно заради многогодишната близо 30 годишна  "успешна" и безхаберна политика точно на тези червено-сини елити и техните многобройни креатури и клиентелистки паяжини, жадни за власт, привилегии и богатство.

Бойко Борисов и цялата управляваща и опозиционна номенклатура вярват в неприкосновеността си, но има нещо още по-смущаващо – вярват и действат със спокойствието и увереността си, че и ние им вярваме, че даже ги подкрепяме. И че вероятно приемаме за синоними думите политик и безнаказан. Недосегаеми до доказване на противното. И до деня на възмездието, истината, до деня Видовден

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Господин Лъжа – май е новото име на шефа на лошия човешки материал

Как съдът определи Борисов за лъжец и клеветник

Маниакално чувство за власт* >> Борисов ще обжалва делото, по което бе осъден от Елена Йончева

Как съдът определи Борисов за лъжец и клеветник

БСП или ГЕРБ - все тая, вече 27 години

Целувката на приятелството - ГЕРБ-ДПС и БСП като декор

Целувката БСП - ГЕРБ

ТОЙ по гръб не пада, другарко!* >> Елена Йончева иска оставка или извинение от Бойко Борисов

 

 

 


66408