Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Недосегаемите* >> От...
Недосегаемите* >> От патрула не са разпознали, че колата е на НСО и са тръгнали след нея

Недосегаемите* >> От патрула не са разпознали, че колата е на НСО и са тръгнали след неяТова е кола на НСО, просто колегите от патрула не са забелязали лампите отзад. Тъй като става въпрос за вечерно време, голяма кола, затъмнена, полицаите тръгват след нея. При проверка се открива, че е кола на НСО, возела се е вътре първата дама. Не е имало гонка, не е имало препречване. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно информацията, че две патрулки са преследвали мерцедеса на първата дама Десислава Радева снощи в София.

"За пореден път полицаи са обект на посегателство. Двама полицаи са нападнати от една група цигани. Имало е акция за издирването на 4 лица. Твърди се, че при тази проверка е починало лице. Това, което аз знам е, че на адреса, където е починало лицето, не е имало полицаи", коментира вицепремиерът размириците в Ихтиман, където бяха нападнати полицаи.

"Аз обаче задавам въпроса до кога българският полицаи ще бъде нападан от хора, които смятат, че могат да правят всичко в държавата? Човекът с униформа е поставен да пази обществения ред, а не да бъде нападан и бит от самозабравили се граждани. И когато в закона пише, че личността на служителите на реда е неприкосновена, крайно време е да опишем какво означава тази неприкосновеност на полицая. Кажете ми в коя нормална европейска държава гражданин си позволява да удря или бие полицай? Ако една част от населението на България продължава да смята, че може да напада служители на държавата, които си изпълняват служебните задължения и това ще им се размине, защото били от друг етнос или с по-различно ниво на грамотност, това не може да се позволява повече. Трябва да е ясно, че ти нямаш право да пипаш полицая с пръст и санкцията за това е строга", смята Каракачанов.

 

*Заглавието е променено от редакцията
Източник:https://www.24chasa.bg/