Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Некачествената инфра...
Некачествената инфраструктура в кварталите е проблем №1 за великотърновци, показва анкета на

Некачествената инфраструктура в кварталите е проблем №1 за великотърновци, показва анкета на "ДНЕС"Некачествената инфраструктура в кварталите е проблем №1 за великотърновци, показва анкета на "ДНЕС", проведена в рамките на инициативата "Да изберем и решим заедно проблемите на нашия град!". 32% участниците в анкетата се посочили този проблем като най-належащ за решаване.

Всеки трети жител на старата столица (30%) смята, че липсва връзка между образователните институции в града и трудовия пазар, а всеки пети (18%) изразява недоволство от липсата на обособени пешеходни зони в града.

На четвърта позиция в класацията на проблемите великотърновци поставят недостатъчните инвестиции в старата градска част - 8% от участниците в допитването са посочили този пролем като важен за решаване.

7% от анкетираните очакват преодоляване на липсата на места за паркиране в централната градска част, а за други проблем представляват високите местни такси, недобре поддържаните зелени площи и уличните кучета.

Идеята на инициативата е да подкрепи местните управляващи за вземане на правилните управленчески решения след спечелване на изборите, а не да се конфронтира с тях.

 


6641