Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Неканени и ненужни! ...
Неканени и ненужни! БСП се натресе на Манолова >> Паргов: Тя е единственият ни шанс да нанесем удар на ГЕРБ

Неканени и ненужни! БСП се натресе на Манолова >> Паргов: Тя е единственият ни шанс да нанесем удар на ГЕРБДа дадем своя принос за консолидацията на всички, които искат промяна в София, призова той

"София е особен град", заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов пред делегатите на столичната конференция, която трябва да го издигне за водач на листата на червените за местните избори и да утвърди кандидатът за кмет в София.

За пореден път влизаме в битка с нашия дългогодишен опонент ГЕРБ, но този път е различно, защото сме близо до победата, смята лидерът на столичните социалисти. Паргов каза още, че "В София падат правителства". Работата на столетницата на тези избори е да си върне доверието на левите по убеждения, които обаче не гласуват.

Калоян Паргов акцентира върху отчуждението в София. Общината пусна пелена пред очите на своите граждани, изтъкна лидерът на БСП-София, според когото гражданското недоволство на столичани нараства. Накъдето и да се огледаме, се натъкваме на масово недоволство, подчерта Паргов. Столичани получават напудрени отчети вместо решения на проблемите си, каза още той.

Нашата подкрепа се разширява, убеден е социалистът. Време е и ние сме на ход, заяви той. Вече не сме в изолация, похвали се лидерът на БСП -София.

Паргов отчете общите приоритети на левите и десните в столицата и дори предположи, че на втори тур те ще са заедно. Неговата амбиция е да се премахне абсолютното мнозинство на ГЕРБ в СОСЛяв кмет е неговата друга цел. Победата на бъдещите местни избори минава през победа във всички райони, каза Паргов.

Изходната позиция на левите в тези избори в София е на втора политическа сила, но много близо до първата позиция. Кампанията няма да е честна, предположи той. Дори очаква брутална и мръсна игра. Опонентът щял да използва всички подходи да спре червените. Изобилие от черен ПиАр очаква още лидерът на БСП-София.

"Когато ни плюят, не можем да се правим, че ни вали дъжд", подчерта Паргов. Въпреки това, той иска критиките на левите да са в нужната посока и грешките на управляващите. София не е България, но София е важна част от България, посочи още лидерът на столичните червени.

Промяната в България започва от София, изтъкна Паргов. А за столицата той подчерта: "Тук всеки площад и всяка улица са заредени с политически ритъм и напрежение". Тук дори спонтанен протест може да завихри политически ураган в национален мащаб. Тук се твори и се формира поведението на институциите. Тук се раждат идеите и тук се определят посоките за развитие на страната.", заяви той.

През последните десетина години София се формирала като съвкупност от хора, които са тук или идват, тъй като получават по-добра работа и по-прилични доходи. София се превърна в случаен сбор от индивиди, загуби образа и характеристиката си на общност, убеден е той. Затова волята за промяна трябва да е водеща, заръча той на съпартийците си.

Той иска да се нанесе на есен съкрушителния удар на модела на управление на ГЕРБ. На БСП й трябва символна победа, посочи Калоян Паргов. Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, предупреди той. Единствената възможност да нанесем удар е Мая Манолова, заяви той. Именно тя имала потенциала да донесе победата на червените в столицата. Бившият омбудсман можела да привлече и десните.

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://news.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

И БСП ще реши днес да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

 

 


 

 


112281