Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ние не се предаваме!...
Ние не се предаваме! Нашият водач не се предава! ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ!

Ние не се предаваме! Нашият водач не се предава! ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ!Коментар на Виолета Граматикова, София

Информационен сайт „ДНЕС“

 

В понеделник стотици симпатизанти  бяхме редом до нашия нов водач, до новия лидер, който несъмнено отстоява Промяната в България!

 

Присъединяване на членове и партньори към Изправи се БГ

 

Общественият защитник Мая Манолова организира публичен форум в София, на който към гражданска инициатива „Изправи се, България се присъединиха стотици граждани, неправителствени организации, съсловия... Залата се оказа тясна, за да побере всички, които я подкрепяме, и които искаме да се борим със статуквото.

 

  

Залата се оказа тясна за проекта на Мая Манолова - "Изправи се, България!", близо 200 души слушаха във фоайетата речта на новия водач! (ВИДЕО)

 

"Изправи се, България!" е олицетворение именно на това, което Мая Манолова винаги е била, правила и продължава да прави. Проектът е гражданска платформа на обикновения човек, който ще защитава интересите на хората, ще разрешава техните проблеми, тяхната истина и свобода. Финансиран е изцяло от дарения. Тук не се разчита на измами и широк кръг от фирми.

Ние, гражданите вярваме на гражданския защитник отдавна. Само тя бе единственият представител на държавна институция, осмелил се публично и демонстративно да положи своя подпис в националната подписка за свикване на референдум.

 

Националният омбудсман Мая Манолова бе единственият представител на държавна институция, осмелила се публично и демостративно да положи своя подпис в националната подписка за свикване на референдум

 

И не само това. Мая отстояваше убедено през годините правата на хората и в битката им срещу монополите, банките, ЧеСеИтата, защитаваше миньорите, сестрите, майките на деца с увреждания, шивачките...

 

След 60 часа под земята омбудсманът Мая Манолова изведе протестиращите миньори от мина "Оброчище"

 

Мая Манолова е това, от което всички ние, хилядите българи, активно следящи сайта на Гражданско движение „ДНЕС“ и подкрепящи позицията на Движението, имаме нужда.

Нашият водач активно подкрепяше борбата на майките от „Системата убива“ и в исканията им за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Подкрепи ги активно и сега, когато по най-нагъл начин мнозинството т.нар. народни избраници го въздигна на поста зам.-председател на НС.

 

Манолова за изказването на Симеонов: То е недопустимо и жестоко

 

На фона на корупцията, монопола на "нашите фирми" във властта, безхаберието, безочието, бедността, нищетата, разочарованието на хората, лъжите, злоупотребите с власт, лошото здравеопазване, кражбите, демонстративната наглост на властимащите, чувството за безнаказаност на престъпниците с влияние и държавна подкрепа... се появи човек, който се оказа достатъчно смел и отговорен да се бори с всичко това.

Някой, който не се страхува да застане редом до хората, не се бои от тях, защото има чиста съвест.

Не се вози в бронирани джипове и мерцедеси, не се движи с държавна и многолюдна охрана. Не използва телевизионните студия за самохвалства и нагли изказвания. Въпреки, че след изборите си пролича очевидното – Мая е неудобна, не е желана и от властта, и от опозицията... И въпреки многобройни опити за посегателства срещу нея, тя не се скри.

Не се скри, и когато фалшифицираха изборите в полза на опонента ѝ. Поведе поредната битка.

Да, Мая Манолова не се покри, защото знае, че има за какво и за кого да се бори – и това сме всички ние. Ние сме тези, които я искаме, разчитаме на нея.

Такива хора се явяват изключително рядко в политиката и често пъти остават омерзени от нея. Мая не е това. Именно затова "Изправи се, България!" не е политическа партия. Стигат толкова партии и политическо говорене, популизъм и демагогия! Имаме нужда да назовем нещата с истинските им имена, да говорим открито. Гражданският защитник прави точно това.

Тя ни казва: "Изправете се, не може повече да се живее така!" Казвала ни го е стотици пъти и ние го чуваме и се обнадеждаваме от тези думи, защото точно това си мислим всеки божи ден. Време е да се изправим, защото така повече не може!

Това е проектът ни за добро настояще, за светло бъдеще, за нас, за децата, за достойни старини за родителите ни...

Да, Мая, с теб сме!

 

Манолова и майки на деца с увреждания внесоха проектозакона за личната помощ 

 

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване


Изказване на адв. Веска Волева

 

 

Време е ние, гражданите, да се изправим!

 

С "ИЗПРАВИ СЕ, БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората


 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Мая Манолова организира трета безплатна приемна за граждани

Мая Манолова, „Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

Манолова: Както Борисов събра мнозинство за субсидията, така да събере и за съдебната реформа

Стотици граждани и неправителствени организации заедно в „ Изправи се , България“!

Манолова: Борисов разказа басня за "независимия" прокурор - предложенията му са противоконституционни

" Изправи се  България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Манолова: Първата победа на " Изправи се .БГ" е налице!

Изправи се ..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

С " ИЗПРАВИ СЕ , БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

Манолова: Първата победа на "Изправи се.БГ" е налице!

"Изправи се България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Maнoлoвa: Πpaвитeлcтвoтo вpъща TKЗC-тaта, нo в пoлзa нa eдpитe coбcтвeници

Манолова: Отговорих на всичко, което можеше да роди главата на Борисов, и на неговите придворни сайтове

Манолова подкрепи протеста на майките на деца с увреждания

Мая Манолова изпрати на посланици данните за изборни нарушения в София

Манолова обяви ежеседмична безплатна приемна за граждани

Манолова за Airbnb и Booking: Управляващите ни връщат в пещерните времена. Започвам срещи с гражданите от цялата страна! (видео)

Стотици желаещи за приемната на Манолова, запълнила се за месец напред

Битката на Мая за справедливост не е приключила...!

Манолова обяви къде е новият й офис, прави приемна в сряда

 

 

 


118588