Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Николай Марков: Борисов е обикновен заложник, няма качества да бъде друго

Николай Марков: Борисов е обикновен заложник, няма качества да бъде другоИкономическият авангард на ДПС във властта е повече от видим: Пеевски, Й. Цонев, Горанов. Собствеността на Нова телевизия също е видима. След като ”журналисти” от канал 3 се прехвърлят в Нова телевизия и заемат ключови места още ли имаме въпроси кой е собственик! Аз нямам.

Действията на ДПС имат цикличен характер - първо скрита подкрепа, а след разпалване на предварително замислената икономическа криза излизат на бял кон в управлението. Като спасители! Добре са го измислили.

Но над Сараите вече се издига пушек, а където има такъв има и огън. Не за пръв път гори. Да се надяваме пречистващ огън. Дезинфекциращ. Спасителен. В противен случай ще продължат да плуват по брега на морето трупове на служители от НСО без никой да се интересува защо и как. Както не се интересува никой, защо някои ключови играчи си пръскат главите в райската градина на султана. Порциите.

Борисов е обикновен заложник и това е повече от ясно. Той няма и качества да бъде друго. Никога не е имал мозък за повече. Зная, че много го привиждат като лъв, но същността му е друга. Алексей Петров я показа на всички, но малко го разбраха. И помнят. Сега я показва и Черепа. И други ще го направят. Това вече е проблем. Имаме много голям проблем.

Кой управлява България? Това е главния въпрос. Имената и ролите на артистите на сцената нямат значение. Те са бити карти и са дали съгласието си за това. Правовата държава, обаче, е съвсем друга работа! Далеч от Гешевата простотия и примитивизъм. Много далеч.

Кой управлява България? Труден въпрос. Все още без отговор.

Докато няма достатъчно надежден тест за доказване, ще бъдем в неведение.

И докато във всяка мишка виждаме лъв!

България е държава на хиляди години и разцъфтява с божествено ухание само в ръцете на истински българи. Такова цвете е тя. Истинско. Нежно. Красиво.

Николай Марков, ФейсбукИзточник: https://frognews.bg/

126314