Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нинова почти свали д...
Нинова почти свали доверието си от президента! >> Ще решим дали отново да подкрепим Радев след изборите

Нинова почти свали доверието си от президента! >> Ще решим дали отново да подкрепим Радев след изборитеВъпреки че днес декларира публично по време на консултациите на "Дондуков" 2, че БСП не воюва с президента Румен Радев, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че в левицата нямат решение дали ще го подкрепят за втори мандат. Това щяло да стане след парламентарните избори, които се очертава да са в края на март.

"С Румен Радев в лично качество съм в такива отношения, в каквито съм от първия ден - на взаимно зачитане на чуждото мнение. Той е президент, представляващ всички българи, аз съм председател на партия с политическа програма, със свой път, със своя платформа", посочи Нинова пред БНТ. "Колкото до това дали ще го подкрепим за нов мандат, това ще решаваме след парламентарните избори", допълни тя.

Президентските избори ще са през есента. 

Говорейки за предстоящите парламентарни избори, председателят на БСП заяви, че това ще бъде една различна и трудна за партията кампания.

"Ние правим истинска кампания – със срещи очи в очи, с платформи. Сега това е ограничено. Приспособяваме се към модерните форми на общуване. Ще действаме каквито са условията за всички”, каза още тя. Според нея високата избирателна активност "обезсмисля всякаква манипулация".

По думите й изборите трябва да се проведат на датата, определена от президента. "Готови сме по всяко време за избори. Не сме питали по каква логика ще избира датата", заяви тя.

"Ние отказахме участие във властта, отказахме голяма коалиция, а сега се намират хора, които говорят за това. Четири години се правят такива опити. 4 години сме се борили срещу този модел. Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна по морални, идеологически и политически различия", посочи лидерът на соцпартията.

 

 

Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

БСП и Радев не водят война

Социалните мрежи ”завряха” след срещите на Радев с ГЕРБ и Марешки

Радев: Изпълнителната власт абдикира от въпроса с машинното гласуване

Президентът се среща със Слави Трифонов, Мая Манолова, ”Отровното трио” и ”Демократична България”

Държавният глава: Важно е да започне демонтажът на порочния управленски модел

Президентът Радев: Борисов и Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката

 

 

 


143516