Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Нинова поиска от Бор...
Нинова поиска от Борисов да каже кой в парламента е замесен в наркотрафик

Нинова поиска от Борисов да каже кой в парламента е замесен в наркотрафикПремиерът Бойко Борисов трябва да каже в пленарна зала кои са депутатите, замесени в наркотрафик и купуване на гласове. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, че на 12 ноември, по време на откриването на основно реконструираната и обновена зала "Асикс Арена" (бившата "Фестивална), Борисов заяви, че "в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик", както и "хора, които са купували гласове и то от затворници". Лидерът на ГЕРБ направи коментар в отговор на въпрос знаел ли е за одитния доклад за ВМА, който струва поста на здравния министър Николай Петров. Пред БНТ вчера (13 ноември) вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов посочи като купувач на гласове депутата от БСП Манол Генов, който има официално обвинение за това, но не е още осъден.

Борисов направил зам.-министър бивша шефка на НЗОК, отстранена за злоупотреби

Борисов направил зам.-министър бивша шефка на НЗОК, отстранена за злоупотреби

Бившият директор на НЗОК Жени Начева е назначена за зам.-министър на здравеопазването в екипа на Кирил Ананиев. Това съобщи по-рано д...

Това е ужасяващо. Хора, които са купували гласове и то от затворници, не по-малка ужасяваща констатация, каза Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

"Затова внасяме подписи с искане за изслушване в залата на НС на премиера Борисов, ако трябва и на закрито заседание. Искаме фактите и истината. Да дойде и да каже поименно кой депутат се занимава с наркотрафик, защото това наистина е ужасяващо, ако в България има такива депутати и да спрем с тази манипулация за купуване на гласове", обясни Нинова.

Тя призова премиерът да дойде и да каже с факти и доказателства кой депутат е купувал гласове, още повече от затворници. "Искаме истината за наркотрафика и купуването на гласове-поименно и с факти и доказателства. Ако не дойде ще считаме, че лъже. Ако дойде, да каже поименно и с факти и да си носи отговорност за думите. Трябва да понесе отговорност и в двата случая", категорична беше Нинова.

След филма Граница: Нинова поиска незабавна оставка на Симеонов

След филма "Граница": Нинова поиска незабавна оставка на Симеонов

След филма "Граница" искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Това каза лидер...

Интересен факт е, че по време на днешната кръгла маса на тема "Демократичната общност и властта - между принципите и компромисите", организирана от Сдружение "Граждански съвет" и фондация "Конрад Аденауер" беше повдигната темата за тези думи на Борисов и беше подчертано, че в нормална държава щеше да последва буря от въпроси, докато в България дори няма кой знае колко големи коментари.

Източник: https://www.actualno.com/