Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Нинова търси политич...
Нинова търси политически скандали и си вкарва автогол след автогол

Нинова търси политически скандали и си вкарва автогол след автоголБСП поискаха оставката на образователни министър заради новите учебни програми по история в десети глас. На 1 февруари г-н Валери Жаблянов опита да прекъсне минутата мълчание в памет на жертвите на комунизма. Тези позиции на БСП ме озадачават. Очевидно там тече дебат. Явно в БСП има хора, които мислят, че политическото насилие след 9 септември 1944 година е добро и полезно, а преди 9 септември е лошо

. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той коментира вчерашната декларация на БСП срещу провеждането на "Луковмарш", в която се споменава, че Народният съд е от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. "Политиката се занимава с бъдещето. Стоим твърдо зад промените в учебниците в история и ще ги увеличим. Целта ни е не децата да намразят комунизма, а да осъдим политическото насилие. Днес казахме точно това в нашата декларация", разкри Биков.

Заедно с него гост беше и журналистът Христо Христов. "Очевидно Корнелия Ниноватърси политически скандали. Тяхната декларация от вчера е адресирана до премиера, който не може да регулира шествията. Тази декларация е лицемерна. Самият факт, че днес сте ги поканали и те не идват е показателен. Те са премахнали изречението за Народния съд днес, което също е показателно. БСП се заиграва с всякакви теми и си вкарват автогол след автогол", категоричен беше Христов.

Думата взе и Никола Даскалов, син на осъден на смърт от Народния съд. "БСП са прави са едно - Народният съд е необходим и неизбежен, за да се наложи диктатурата на пролетариата. Тази диктатура отнема всички права на хората. Народният съд няма нищо с правосъдието. Баща ми е бил осъден на смърт благодарение на куп измислени обвинения. Пазя спомени за баща си. Далеч съм от личното отношение по темата. Лошото е, че в България все още има хора, които защитават тези брутални и беззаконови действия", заяви той.

 

Източник:https://www.novini.bg/