Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Няма фъндък за... Фа...
Няма фъндък за... Фандъкова!

Няма фъндък за... Фандъкова!Информационен сайт "ДНЕС"

 

Затвор. Това е най-често срещаното желание в социалните медии. Затвор за мафията, за политиците, за престъпниците, за убийците... Разбира се, Бойко и управниците около него са сред най-желаните проектозатворници. Но в отбора на вожда има един играч, който все минава покрай капките.

Дали поради миловидната усмивка, дали заради лъжовния мек имидж, дали заради „облагородяването“ на столицата ни, дали заради послушанието, дали заради това, че е отпред, но е "нежна сламена кукла" в ръцете на мрачни кукловоди и стари идеолози, които ѝ нареждат какво да прави, но вече 10 години Йорданка Фандъкова се крепи като градоначалник на София. За този период кохортата покрай нея изсмука толкова от еврофондовете, че дори Бойко би завидял. А гафовете и скандалите са всеки ден и те хич, ама хич не са малко.

Започваме от прословутия ремонт на „Граф Игнатиев“. Грозно, та грозно. Натрапчиво кичозно и грозно, но нали любимата "Джи Пи груп" го прави. А щом са те, нека замълчим. Нищо, че няколко човека се пребиха заради поставените „перки“, а след първия проливен дъжд Графа стана като басейн. Нищо, че целият "ремонт" на Графа възлиза на десетки милиони, толкова колкото да ремонтираш качествено тротоарите на половин София?!

Но ние отдавна сме свикнали навсякъде в София да се правят ремонт на ремонта на ремонтите. И да сме постоянно като магистрала "Хемус" в ремонт. Именно заради тази практика изгърмя един бушон - в края на миналата година зам.-кметът по транспорта в СО подаде оставка, точно заради реконструкцията на Графа. А знаем, че тогава адекватната оставка трябваше да дойде, да си я даде... Данчето. Тя обаче не пуска лесно кокала, дори когато Административният съд я задължи да докаже с документи, че фирмата надзорник на ремонта наистина е глобена със 100 хиляди лева, вместо това тя обжалва. Защо ли...?

Подобен е и случаят с плочките на площад „Славейков“. Там ремонтът не беше приключил, а вече имаше счупени плочки. И там, година след началото на ремонта започна поредният ремонт на ремонта. Кой го плаща ли? Ние естествено!!! 

А какво да кажем за бул."Витоша", за Докторската градина, за алея "Яворов", за нееднократното асфалтиране и преасфалтиране на Цариградско шосе... Плащаме, та ушите ни пукат, плащаме всички, дори тези, които живеем в крайните квартали и всеки ден чупим колите си по отвратителните улици и зейналите дупки, кълчим токчета и крака по спуканите плочки, защото знаем, че ремонти се правят само в центъра.

Да свети, да блести, да грее... 

Иначе, разбираме и отдавна знаем, че строителството е силната страна на Фандъкова. По повод далаверите с „Апартамент гейт“ тя се произнесе компетентно като заяви, че още в началото е била против небостъргача „Златен век“, защото сградата била много висока и не ѝ било мястото там...?!? Милото Данче издало разрешително за строеж, ама като стане напечено и палачинката се обръща. Типичен подход за ГЕРБерите. Повсеместен. Изобщо Фандъкова си има афинитет към „облагородяването“ на столицата. Тя от всичко може да направи гробище или поне да е като "разораната целина", подобно на оная надгробна плоча, онзи мемориал на кметската простотия и кич на площад „Гарибалди“, която Тя постави и нарече „водна стена“. После, разбира се, го махна. Ама то проект, хонорар, изработване, материали, монтаж, демонтаж, извозване - дреееебни пари. Колко пари така заминаха и се опоскаха от разни ремонтчета, ремонти и пак ремонтчета...

Фандъкова и ГЕРБ управляват повече от 10 години столичното предучилищно образование. В разрез с предизборните си обещания и платформи хиляди деца станаха ученици без да им бъде осигурено място в общинска детска ясла и градина. Някои родители са принудени да търсят връзки, да правят дарения и подаръци (вероятно и подкупи), да изкарват детето си болно или със специални образователни потребности само и само да се докопат до заветното място в детска ясла или градина.

И днес при тежката демографска катастрофа – отново за над 5 000 деца няма места в общинските детски ясли, а в редица райони все още има стотици чакащи деца и за общинска детска градина. Проблемът с недостига на места започна с идването на власт на Фандъкова, Борисов и ГЕРБ, и до днес повече от десет години след това все още не е решен. Няма и изгледи това да стане скоро. Когато Фандъкова беше назначена за зам.-кмет на СО корупцията за приемане на дете в общинска детска ясла или градина се измерваше със 100-200 лв., десет години по-късно говорят, че и 3000 лв. са недостатъчни, за да бъде настанено дете.

Иначе, всичко си тече по мед и масло. Тече си като спирка на метро. Другата гордост на Фандъкова – метрото. Само 6 години след въвеждането на експлоатация метрото протече. Дъждът наводни не само тази метростанция.

Разбираме избора на Борисов - назначил е една мила, плаха и тиха женица, която да пълни партийната касичка. Да толерира едрия бизнес свързан с ГЕРБ. А тя нали знае как точно се прави - вършее на едро. Обградила се с едни прелестни момченца – кметчета на райони, които да я слушат, и юруш на маслините. Случаят с кмета на Лозенец – Любомир Дреков е ярък пример за това. Преди повече от година множество жители на квартал „Лозенец“ протестираха срещу застрояването в зелените площи и в частност срещу фирма Артекс, но тогава Дреков се покри. Той знае, че е никой, а каквото каже кака Данче е закон.

Всъщност цяла София знае и говори, че бизнесът с ремонтите и доставките на територията на Столична община отдавна е поделен измежду 10-на големи компании, които въртят оборот за милиарди... 

Подобен беше случаят и с протестите в „Младост“. Тогава хората искаха да не им застрояват малкото останала зелена площ, а Фандъкова ги излъга, че „с този терен няма никакви казуси“. Тогава Иванчева сигнализира, че казус определено има, защото има решение на СОС от 20 декември 2018 година за преотреждане на това озеленено и залесено междублоково пространство за строителство на хотел.

Изобщо, жезълът се наследява, а с него и методът на управление. Бойко Борисов, като идеологичен наследник на Тато, овърша каквото можа по времето на своето кметуване, и остави ярка следа от властването си с фрапиращия случай, прикривайки шефа на „Топлофикация“ – Вальо–топлото за огромната кражба на народа. 

Фандъкова, като потомък и верен паж на Борисов завърта далаверите на друго ниво - строителство и ремонти. Една от най-големите обществени поръчки на Столичната община с прогнозна обща стойност от близо 117 милиона лева е разпределена на няколко фирми, които ще "усвоят" парите правилно. И това е само засега. А за 12 години назад управление на ГЕРБ, нали се сещате колко от данъците НИ са окрадени под жълтия чадър на Бойко & Йорданка!!!

Единствените ни симпатии към Йорданка са за това, че понякога се появява доблест у тая жена. Вярно, един път на девет години, но пак има пробив – ясно заяви, че на мястото на Цветанов би си подала оставката от всички постове и то много по-рано. Е да, Цветанов вече е аут, но евала, Данче!!! 

Ами, ти какво чакаш, че не я подаваш. Много поразиите станаха...! А Самоков е близо, връщаш се към корените си... Пък и природа, Боровец..., картофи има!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Ремонтът на Графа свърши, 290 000 лв. санкции за Джи Пи Груп, проектанта и надзора

Катастрофата „Фандъкова“ >> Кметицата не знае колко са задълженията на общинските жилища

Фандъкова, Освободителната война е продължила 300 дни, а ремонтът на ”Графа” - 384!

Видимо безобразие! >> "Джи Пи Груп" може да се размине със санкции за бавен ремонт на "Графа"

Летните тапи в София: Ремонт на бул. "България", в Младост, Лозенец...

Жители на "Горубляне" ще дават Фандъкова на прокурор

Катастрофата Фандъкова! >> Предстои нова промяна в ремонта на площад "Славейков"

Край на сагата! Да видим! >> На 28 май приключва ремонтът на ул. "Граф Игнатиев", обяви столичната община

Протест в "Стрелбище" заради 2 години проблеми поради нежелан небостъргач (ВИДЕО)

Катастрофата Фандъкова! >> "Граф Игнатиев" се оказа тясна за всичките си пейки

Фандъкова с нови уверения за светло бъдеще за ремонтите в София

Неадекватност във всичко! >> Гаф на Фандъкова! Поетът Далчев бил автор на скулпторите „Ослепените Самуилови воини“

Безхаберие и некадърност..за наша сметка! >> България е усвоила едва 1.5% от европарите за чист въздух

Поседнала ми многострадална Йорданка върху не-пейка за 10 000 лв.

Нови "надгробни плочи" по "Графа" - този път - пейки

Гор-чи-во! Бетонни пейки свързват Фандъкова и Пеевски завинаги

"Спаси София": Фандъкова да си ходи заради лошите и скъпи ремонти

Фандъкова носи отговорност за пейките за 10 000 лв.

Столична община тихомълком удължи срока за ремонта на Западен парк

Защо обществените поръчки в сферата на строителството водят до абсурди?

Катастрофата "Фандъкова" >> Проектантът на ремонта по "Графа" - принуден да мълчи за "перките"

А досега какво правихте?! >> Фандъкова: Ще проверим обществените поръчки, засягащи Столична община

Щетите и до момента са огромни! >> Фандъкова в оправдания: 200 000 лева на ден ще струва закъснението на ремонта на "Графа" за изпълнителите

Поредното достижение на Фандъкова >> „Перките на Графа“ с нова жертва, сътрудничка на проф. Данаилов е в ”Пирогов”

Катастрофата ,,Фандъкова"! >> Махат плочките на площад „Славейков“, редят ги наново (СНИМКИ)

Най-после! Махнаха "перките на акули" от Графа, сложиха колчета (Снимки)

От нагъл..., та по-нагъл! >> Цветанов за думите на Фандъкова, че е закъснял с оттеглянето си: Извадени са от контекста!

Всичко е загубено >> Йорданка Фандъкова: Цветанов трябваше по-рано да напусне НС

Ограничават до 40 км/ч скоростта по "Цариградско шосе", през лятото – ремонт

Катастрофа >> Защо Фандъкова получи 2,80 за третия си мандат?
Image result for некачествен ремонта на графа

Related image

   Image result for arch

След първия по-сериозен дъжд ул. "Граф Игнатиев"

и градинката на "Св. Седмочисленици" потънаха във вода.

Image result for ремонт граф игнатиев смях

 Image result for sidewalk

 

 

 


101375