Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Няма избавяне >> Два...
Няма избавяне >> Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Няма избавяне >> Два случая на африканска чума по свинете в РазградскоДва случая на африканска чума по свинете са констатирани в Разградска област. Става дума за отстреляни диви прасета, чиито проби са се оказали положителни, предаде БГНЕС.

 

Във връзка с това в Разград се проведе заседание на постоянната епизоотична комисия. Установените заразени диви прасета са в две села - Белинци и Пчелина - на територията на Държавно горско стопанство “Сеслав“ - Кубрат.

 

След като са били отстреляни, от животните са взети проби, които се оказали положителни за африканска чума.

 

"В тази връзка по кметства и горски стопанства е създадена необходимата организация за своевременно информиране и координиране на действията на всички нива, с цел недопускане разпространението на африканската чума по свинете на територията на област Разград", каза Евгени Драганов - заместник-областен управител на Област Разград.

 

За да се ограничи заболяването, стопаните, които искат да отглеждат прасета в двора си, трябва да спазват определени правила, припомни д-р Илиян Драмалиев от Областната дирекция за безопасност на храните. Представителите на общините, горските стопанства, полицията и други институции вече са запознати с промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност, във връзка с регистрацията на личните стопанства.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна

Скотобойна

Трети случай на африканска чума по свинете в област Благоевград

Откриха африканска чума по свинете в Момчилград

Абе, къде са чумавите от властта? А къде е и Бойко с... джипката? Народът ги търси...!116799