Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Няма кой да ги накаж...
Няма кой да ги накаже...! Освен съдбата...и ние. КОНПИ изпра всичко на Територията! (ОБНОВЕНА)

Няма кой да ги накаже...! Освен съдбата...и ние. КОНПИ изпра всичко на Територията! (ОБНОВЕНА)Позиция  Райна Градинарска 

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Гнусно, тъжно... и очаквано!

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Надявам се, че всички схващаме иронията!

Положението в държавата не се влошава. То става безнадеждно!

Властта провери властта! Вкупом всички са невинни. КОНПИ изпра и изкъпа управляващите „герои“ в „Апартаментгейт“. До един... са в бяло.

Сега стана ли ви ясно, че така няма да стане!? Корупцията няма да бъде одраскана дори с нокът. На територията на мафията – няма виновни, няма съгрешили, няма конфликт на интереси, няма търговия с влияние, няма беззаконие, няма нарушение на закона... няма и грам морал!

Тук, политиците с евтини апартаменти се проверяват от хора с евтини тераси. Още по – ояли се от самите проверявани…?! Пунта Мара!

В клетата българска действителност самозабравилите се управници НЯМА кой да ги накаже. Прав се оказва Цецо Цв!

ГЕРБ си има орган за собствени нужди. Заличител на престъпления. Днес се казва по един начин, утре по друг. Но целта е една и съща - политиците, изпрани, чисти и изрядни да са.

Именно пред Цветан Цветанов се отчиташе предшественика на КОНПИ – БОРКОР. Познайте тогава проверка на 6-те апартамента на Цв.Цв и разминаванията в доходите и придобивките му какво са установили преди години? Всичко е точно! И от НАП проверяваха имотите на дясната ръка на ББ! И пак всичко е точно!

Дето се казва този филм пак го гледаме! Като сериал си стана почти. И все повече и повече управници се показват... изпират се да са белички, спрегнати и чисти във всяка следваща серия. Да кръстим сериала „НЕДОСЕГАЕМИТЕ ИЗПРАНИ“-2 

Това, че проверяваните излязоха изключително „честни“ хора само потвърждава народната поговорка -  Властта е пари! Парите са власт! Силата се ползва по предназначение!

Лидери /уж бивши/ на политически партии, кумици, майки на нацията, веждички в униформи на лакеи, министри от нечии квоти… и още и още... Вие, разгневихте, унизихте българина! Шокирахте обществото!

Този скандал докосна веки един от нас. „Апартаментгейт“ показа нагледно огромната и смърдяща пропаст между народа и властимащите. Хората сравниха трохите на масата си с асансьора на Цветанов, с джакузитата и лукс апартаментите за стотици хиляди левове.

„Апартаментгейт“ урони държавността и предизвика... огромен обществен натиск и реакция. Моралните стандарти на хората с власт се затъркаляха от високите етажи надолу... към канавките. Имахме някакви надежди... Че най-после ще има справедливост и вина! Е, угасна и това. Власт има - институции няма! Справедливост - хич!

Ако бяхме нормална европейска държава „Апартаментгейт“ щеше да има последици! Ако бяхме демократична и правова държава щеше правителството да падне, а политици да се изправят на подсъдимата скамейка!

Но… ние си оставаме, властта пази себе си, чрез институциите…! Е това си е жива мафия! Е това си е отвсякъде ясно - няма такава държава!

Пили, яли и се веселили! Това е изводът от проверката на КПКОНПИ. Пито и платено.

Гответе се! Имаме нова ситуация! Иде и „новия“ морал. Тези с оставките, отпуските, болничните може да се върнат. Да поискат цветя и извинения. Да си вземат още по един сгоден имот... и да почерпят! Да ни поканят на гости. Пръв домикан ще е Пацо Терацо.

Да,да! Нали помните Пламен Георгиев, шефът на КОНПИ? Той беше забравил да декларира терасата си от 186 квадратни метра.

Е, той се самоизпра!

На  терасата си,  която той твърдеше, че не е негова лична собственост, а се ползва от всички, той си беше построил навеси, барбекю, сауна. След административна проверка му беше наредено да събори два от навесите, защото били незаконни. Сега обаче изглежда, че Георгиев нямало да ги събаря и всичко му било точно всъщност!

ТЕ нашите политици са света вода ненапита. Нито едно нарушение няма в имотните сделки на Цецо, Цецка, Ангелкова и сие! Гарван гарвано око не вади! Това е! ТЕ затова ще си останат – недосегаеми! И тези - с къщите за гости... също! И Пеевски и обръчите от фирми на ДПС – също!

Хайде, сега до кокал глозгайте! Юруш през трупове! Правете каквото си искате! Крадете колкото можете!

Народе, тепърва ще става страшно...

Събудете се!

250 000 в Прага поискаха оставката на чешкия премиер Андрей Бабиш, който е подозиран в корупция с еврофондове. Огромно множество излиза, заради едни предположения, които са очевидно факт! А тук колко са? Колко са оялите се и корумпирани политици? И нищо…

Румънци, гърци, словенци, французи... не търпят, не чакат, не дремят. Борят се, отстояват правата, свободата си.

А ние!?

Какво още трябва да се случи? След комина на ТЕЦ-А да падне НДК примерно (недай си Боже) или какво друго трябва са стане...!? Какво?  

Давим се в политическа мърсотия! ГЕРБ, ДПС, опозиция, коалиция... Всички ТЕ помпат мускули с далавери, кражби, своеволия, корупция. Не им пука!

Това ли заслужаваме? Ще ги оставим ли на мира?

А трябваше вече да сме на улицата…!

Отдавна.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у нас

''АПАРТАМЕНТГЕЙ" - СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА: Борисов, Цветанов & сие, подайте ОСТАВКА! България не ви иска! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

Андрей Райчев: Покупката на Цветанов „мирише“ отвсякъде, явно си мисли, че ще управлява вечно

 

 

Резултат с изображение за Апартаментгейт. Имоти, проверки, властимащи

.

.

.

Резултат с изображение за Апартаментгейт. Имоти, проверки, властимащи

 104070