Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Няма такава държава!...
Няма такава държава!* >> Гледайки картини,

Няма такава държава!* >> Гледайки картини, "Патриотите" се разбраха да ходят на работа и да си траятПод предлога, че са "заведени" в Министерския съвет от единствения сред тях, който не е член на кабинета – Волен Сидеров, за да "погледат изкуство", лидерите на "Обединените патриоти" проведоха коалиционен съвет "Дондуков", демонстрирайки сплотеност. Необичайното им заседание се проведе във вторник след месеци на вътрешни скандали и взаимни призиви за оставки.

Едно от решенията е да се затегне дисциплината, за да не се допуска проваляне на заседанията на парламента заради отсъствие на депутати от мнозинството. Редовното ходене на работа вече е наложително, тъй като БСП, ДПС и "Воля" бойкотират пленарните заседания с искане за оставка на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Поради тази причина депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" трябва да са в пленарната зала, тъй като ако не се регистрират поне 121 народни избраници, се провалят заседанията.

Другото решение на коалиционния съвет на "Обединени патриоти" (ОПе да намалят публичните изявления, за да не се създава напрежение. Тоест, да не се карат чрез медиите и да не се налага да ги разтървава премиерът Бойко Борисов, каквато беше досегашната практика.

Внезапно възцарилият се мир помежду им става в критичен за коалицията им момент, тъй като и парламентарната опозиция, и нестихващи граждански протести искат оставката на Валери Симеонов, а вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов отчаяно се опитва да обясни, че няма нищо общо с корупцията в Агенцията за българите в чужбина, която от години е под контрола на партията му, а от две години е в ресора на колегата му Симеонов.

Така единствено третият съпредседател на ОП Волен Сидеров е "целият в бяло" и непоклатим като шеф на парламентарната група на "Патриотите". Именно негова е инициативата коалиционният съвет да се проведе в МС – не за друго, а за да се любуват на изкуство.

"Доведох колегите тук, защото има много интересни творби на Димитър Годжанов и на Никола Танев. Да видят, че в тази сграда има много добри картини, да видят малко изкуство", каза лидерът на "Атака".

Иначе, по думите му, диалогът в коалицията вървял. "Всичко е наред, няма предпоставки за напрежение засега", успокои Сидеров, който наскоро обяви Валери Симеонов за "джендър" и "соросоид" и поиска оставката му, но Каракачанов не се съгласи.

Междувременно малко след патриотичния сговор извънредното заседание на парламента започна с кворум на ръба. Регистрираха се 122-ма народни представители. По време на регистрацията в зала бяха и депутати от "Воля" и "БСП за България". По неофициална информация кворумът е спасен от представители на "Воля" и независими депутати. Социалистите бяха над 40, но не се регистрираха в началото. Представители на ДПС се появиха в пленарната зала едва след успешната регистрация.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ДПС търси алтернатива. Не на ГЕРБ - на Патриотите

„Обосновано предположение“. Връзката Вице премиер Каракачанов с прокурор Каракачанова

А защо забравяте още един „бг патриот“ на Каракачанов, овъртолен в корупция!

Властта като национален позор! (ОБНОВЕН)

България поиска оставката на Валери Симеонов, Бойко - се дърпа!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!