Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Няма такава държава*...
Няма такава държава* >> ”Златен пръст” иска да ръководи Бюрото за СРС-та

Няма такава държава* >> ”Златен пръст” иска да ръководи Бюрото за СРС-таЧовек на ВОЛЯ май ще смени Бойко Рашков като шеф на Бюрото за СРС-та

Управляващото мнозинство в парламента е на път да сътвори нечуван гаф. В името да си гарантира крехкия парламентарен кворум ГЕРБ и Обединените патриоти са склонили да дадат поста председател на Бюрото за СРС-та на Пламен Колев Иванов, предложен от председателя на ВОЛЯ и заместник-председател на парламента Веселин Марешки.

В кулоарите на парламента се твърдеше, че номинираният от БСП Бойко Рашков отново ще оглави Бюрото за контрол на СРС-та. По този начин премиерът Бойко Борисов искал да покаже, че управляващите не се страхуват от контрол.

 

През последните седмици ситуацията се променила коренно с игрите на социалистите и хората на Доган с кворума. Той се крепи на депутатите от ВОЛЯ, пише още Факти.бг.

 

В момента формацията на Марешки е с едни от най-силните позиции в парламента, тъй като именно тя държи ключа към заседанията на Народното събрание. В този смисъл: ако ВОЛЯ спре да се регистрира, изглежда парламентът ще спре да работи.

Допълнително масло в интригата около състава на Бюрото за контрол на СРС-та налива и амбицията на Пламен Колев Иванов да бъде началник на всяка цена. Той е единственият, който е декларирал желание да бъде негов председател. Отличилият се с началнически искания Колев не е известен никому, но това не му пречи неговата кандидатура да се обсъжда за ръководния пост. По този начин Бойко Рашков, предложен от БСП, ще е негов заместник.

 

Издигането на служители от ДАНС с амбиции за началнически постове поставя в опасна зависимост гражданското общество. То е заплашено да попадне под зависимостта на „златния пръст“, роден от задкулисни политически договорки.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Край с кворума!* >> Аптекарят в парламента: Изверги, палете свещи, да ви прости народът за далаверите

Вървим към избори!* >> "Воля" също напуска НС, ако Симеонов не подаде оставка до петък