Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Нямаме воля! Затова ...
Нямаме воля! Затова се докарахме до там - да ни управляват измекяри като

Нямаме воля! Затова се докарахме до там - да ни управляват измекяри като "Воля"Пенка Керелезова

 

Марешки - алтернатива на статуквото...? Боже, опази!

В четвъртък партия "Воля" тайнствено и без последващи коментари се изнесе от парламента. Почти като това, което направи БСП в знак на протест срещу абсурдните и дискриминационни поправки в Изборния кодекс. Какво се крие зад този ход на известния с комерсиалните си интереси Марешки може само да гадаем. В общи линии прозират обаче следните варианти:

◇ Аптекарският бизнесмен усеща, че дните на Бойко и неговата власт, в която той е само един изпълнител на поръчки, са преброени и бърза да се пласира и догоди на новите си господари.

◇ Притиснат от прокурорски проверки и разследвания за всякакви далавери, аптекарят търси спасение, градейки имидж на борец за правда и справедливост, опълчвайки се на режима Борисов.

◇ Съглашателската и верноподаническа позиция на "Воля", при която се осребряваше всичко на всякаква цена смъкна до почти нулев и без това окастрения имидж на бензиновата партия и точно сега е дошло време преди изборите поне малко от малко да се посъвземе.

◇ В типично рекетьорският си нрав и в контекста на очерталия се крехък баланс около кворума, аптекарят отново извива ръцете на Борисов... за още по-голямо парче от баницата на властта. И това е най-вероятната причина за поредното напускане на парламента (преди време пак имаше уж напускания и после след като се отиграха някои сделки и позиции, пак се върна в парламента)   , защото още в четвъртък след обяд в типичният си стил Марешки се врътна и обяви, че... ще влизат в парламента за важни обсъждания....?! Очевидно рекетът отново е сработил и уплашеният за властта си ГЕРБ пак уговори и клекна на Марешки, за да преговарят в следващата сряда.

◇ Мокра поръчка на Борисов, който за трети път търси повод да се махне уговорено, предизвиквайки предсрочни избори. Висящият вече на косъм кворум след махането на БСП е една доста сериозна предпоставка за това. Парламентът все по-трудно ще работи, а легитимността му е срината отвсякъде. В този смисъл би могло да подложим под съмнение и искреността на позицията на червените, в смисъл дали това не е поредният комплот следствие поредната сделка Борисов-Нинова, за каквато отдавна и не без основания се говори. Скорошни избори биха били само от полза на Борисов и ГЕРБ. Чрез тях управляващата партия ще успее поне донякъде да съхрани част от сгромолястващия си имидж, а Бойко Борисов да може да се "потопи" и възмездието към него поне отчасти да осуети...

Времето ще покаже коя е истинската причина.

При излизането си от събранието Веселин Марешки подчерта, че причините не били никак "лесни". И на нас не ни е лесно, г-н Марешки. Да мислим за вас, за интересите и партията ви, съставена от роднини, които до един са свързани с управлението на крупния ви аптечен бизнес. Преди време Слави Трифонов направи серия от предавания, за да проследи родствените и бизнес връзки на депутатите от "Воля". И о, каква изненада! Всички са обвързани с... аптеки "Марешки".

Срещу какво протестира Веселин Марешки? Също не става никак ясно – преразглеждане на сделката с изтребителите, минималните пенсии от 300 лв., изпълнението на управленската програма, която същият този Марешки безропотно подкрепя вече 2 години...

Ако бъдат одобрени промените в Изборния кодекс, т.е. гражданите да могат да гласуват преференциално за личности, а не за партии, то тогава "Воля" първа ще изпадне. Едни от челните места в класацията на неодобрените депутати от 44-тото Народно събрание, които са получили най-малко лични симпатии от гражданите, са именно депутати от партията на г-н Марешки. 

Как се влиза в Парламента със 77 гласа? Ей така, у нас може всичко, особено ако си роднина на богопомазан от властта бизнесмен с клонове от аптеки в цялата страна и бизнес с горива и... , ако този същият бизнесмен  предвидливо те е турил по-напред в избирателната си листа..., тогава всичко става! 

ПатрЕоти срещу други ПатрЕоти.

От "Воля" обвиниха ВМРО за схемата в НОИ-Силистра. Марешки призова премиера да озапти Каракачанов, но пък вас кой да озапти, г-н Марешки? Да не забравяме и за делото, което е във Варненския съд  и, което неколкократно бе отлагано заради изборите и след това взехте, че станахте депутат... Изнудване и увреждане на имуществото, в това бяхте обвинени. Да не забравяме и за далаверите около акцизите на горивата заради, които непокорната Валя Ахчиева направи серия от разследвания.

Страх ме е да наричам такъв човек алтернатива на сегашното управление. Страх ме е да го наричам опозиция. Срам ме е дори да си го помисля.

Ако едните си отидат, ще дойдат другите, после пак ще се разменят и така до края на света. Затова, спрете Земята! Искам да сляза...!

Спрете безочието! Такива лидери с много власт и "Воля" винаги ще управляват народ без воля!

Хайде вън и никога не се връщайте! Никой не ви иска повече..., отдавна!

 

Депутати от ВОЛЯ: Не знаем защо излизаме от парламента

Image result for марешки  Image result for марешки

Image result for марешки Image result for марешки 

 

 


92871