Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нов протест във Войв...
Нов протест във Войводиново

Нов протест във ВойводиновоЖителите на село Войводиново се събраха тази вечер, след като преди две седмици обявиха временно спиране на протестите.

Събирането им е провокирано от завръщането на част от живеещите в ромската махала днес преди обед. Те бяха придружени от адвокат и представители на правозащитни организации, които убеждавали завърналите се семейства да останат в къщите си.

Това на практика е невъзможно, защото електричеството и водоснабдяването са прекъснати преди повече от месец, а сградите дори нямат прозорци. Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, Специализирани полицейски сили и работещите в региона служители на жандармерията.

Не е допуснато нарушение на обществения ред и към момента обстановката в селото е спокойна. Остава полицейското присъствие.

За понеделник е планирана среща в община Марица между представители на ромски неправителствени организации и кмета Димитър Иванов.

Първите дела в Административния съд Пловдив по внесените обжалвания за бутане на незаконните постройки във Войводиново са насрочени за месец март, съобщава БНТ.

 

Източник: https://novini.bg/bylgariya/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Войводиново остава под полицейска обсада

Слави Трифонов за Войводиново: Вземете се в ръце и започнете да си вършите работата

Отново напрежение във Войводиново: Ромите се върнаха в селото

Отново недоволство във Войводиново

 

 89326