Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Нов сексскандал трес...
Нов сексскандал тресе Ватикана

Нов сексскандал тресе ВатиканаНов сексскандал избухна във Ватикана, написа Ню Йорк таймс.

От архивите на Светия престол изтече секретен циркуляр, който разпъва чадър над похотливи свещеници. В документа, който не е датиран, се посочва, че служителите на Римокатолическата зърква, станали биологични бащи, се отървават само с мъмрене.Съществуването на документа бе потвърдено от говорителя на Папа Франциск – Алесандро Джиоти. До разкритието се стигна след като ирландецът Винсънт Дойл разказа пред изданието своята история.

"На 28 години разбрах, че моят кръстник, свещеник в Корк, ми е и биологичен баща. Това е новият скандал", каза гражданинът на Ейре. Римокатолическата църква забранява на свещениците си на всички нива да сключват брак и да имат деца.

Историята за документа за покриване на похотливите отци излезе в навечерието на очаквана епископска конференция в Рим. Свещенослужителите ще обсъждат проблема с техните колеги-педофили.

Папата през почивните дни лиши от сан бившия кардинал и архиепископ на столицата на САЩ Вашингтон Теодор Маккормик. Поводът за безпрецедентната мярка бяха обвинения към американския свещеник в любов към млада плът.

 

Източник: https://novini.bg/


90303