Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Нов скандал >> Деси ...
Нов скандал >> Деси Радева била зам.-шеф на делегацията в Полша. Не е вярно, твърдят от

Нов скандал >> Деси Радева била зам.-шеф на делегацията в Полша. Не е вярно, твърдят от "Дондуков" 2Слави показа работен документ за състава на делегацията, изпратен до Външно и полската страна

Водещият изрично подчерта, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски

 

Нов скандал около съпругата на президента Десислава Радева запали Слави Трифонов в шоуто си. Снощи той извади документ, в който Радева е записана като зам.-шеф на българската делегация за Конференцията на ООН за климата в полския град Катовице. От президентството категорично отрекоха. 

Става въпрос за първоначалния вариант на делегацията, документ, изпратен до външно министерство и до полската страна като домакин, поясни Слави от екрана. 

Той изрично подчерта, че в българското законодателство и протокол няма позиция като първа дама и съпругата на държавния глава няма право на кабинет и бюджет, но често придружава президента на държавни разноски. "Така на практика Румен Радев води жена си на екскурзия с нашите пари", заяви Трифонов. 

"Интересно какъв експерт по екология е тя. Може би отговаря за чистотата в къщата на президента, като отваря прозореца и забърсва фините прахови частици от униформата му", коментира шоуменът. "Не знам как е в къщата им, там може и да му е шеф, но по протокол не представлява държавата", каза още Слави Трифонов. 

Съпругата на президента Радев не е била заместник-ръководител на българската делагация. Не е била вписана като експерт по екология, тъй като тя не е участвала в конференция. Това заяви за Епицентър.БГ Кирил Атанасов, шеф на пресцентъра на държавния глава. 

Десислава Радева въобще не е била включена в делегацията за Катовице, научи Епицентър.БГ от дипломатически източници. Тя е имала отделна програма, която е била в Краков, поясниха те. 

Такъв документ, който Слави показа в шоуто си, въобще не е пристигал във външно министерство, твърдят още източниците ни.

 

Източник: http://epicenter.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Нова хакерска атака: Г-жо Радева, купихте ли си рокля? #An4rchy #АНАРХИСТИТЕ

Цветанов коментира със злоба >> Инцидентът с Радева е въпрос на манталитет и на поведение! Протестите са добре организирани

КАТ и НСО спорят край мерцедеса на Десислава Радева83293