Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нов скандал в държав...
Нов скандал в държавата >> Проф. Коста Костов обяви, че разпуска медицинския съвет

Нов скандал в държавата >> Проф. Коста Костов обяви, че разпуска медицинския съветДокладът, подготвен от съвета, е публикуван вече в специализирана фейсбук група и е достъпен само за лекари на този етап се мисли каква част от него ще бъде достъпен и за всички граждани. Това заяви пред Дарик радио председателят на медицин съвет за борба с коронавируса проф. Коста Костов В доклада могат да се открият съвети, но това е помощен документ за всички онези лекари, к сблъскват в практиката с коронавируса, каза проф. Костов и допълни, че вече има нови осем редакции. "Формално съветът е създаден, за да създаде диагностични препоръки и алгоритми в полза н лекарите. От снощи аз считам тази заповед за изпълнена достойно", обяви началникът на "Считам, че ние изпълнихме мисията си.

От днес аз продължавам да работя в полза на лекар някой има нужда от експертно мнение на медицинския съвет, ние ще обсъдим възможността д дадем", каза още Костов, с което намекна, че разпуска медицинския съвет. Той добави, че се връща при своите пациенти и приятели. "Тъй като не се назначени щатно, н задачи и сме изпълнили задачите, от днес сме със свободни души", заяви началникът на мед съвет. Проф. Костов даде разяснения по мерките приети, заради карантината и коментира ограниче посещаване на паркове и градинки. Като човек, той е против да не се ходи в паркови и градин защото не се чувства комфортно, а като лекар смята, че има проблем, защото хората могат да напълнеят, да изпитат и силни психически притеснения стоейки вкъщи. "Но също като лекар ще кажа, че риска да се ходи на общесте места, като паркове и градинки е висок и заради това трябва д спазва карантината", подчерта той. Проф. Костов каза, че като председател на Медицинския експ съвет подкрепя стриктно карантината. Той разви теорията, че е възможно българите, като стар народ имаме възможност да преодолеем епидемията по-леко, откол други страни. В това ми е надеждата, каза проф. Костов.

Ще оцелеем си минимум жертви, категоричен бе той. Към кря на следващта седмица ще има резултати от изследва 1000 души, хора, които са полицаи, шофьори в градския транс гранични полицаи и тогава ще имаме по добри данни за разпространение навируса. Според порф. Костов ние сме в началото на кризата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://pik.bg/


123870