Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Нова договорка!* >> Отложиха оставките на министрите - президентът не освободил Младен Маринов

Нова договорка!* >> Отложиха оставките на министрите - президентът не освободил Младен МариновДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": ВЕЧНА НЕРАЗДЕЛНА ЛЮБОВ

Голям цирк се разигра на политическата сцена днес. След куп скандали, кметски сълзи и сополи, след серия от интерпретации и очевиден разкол между големия и малкия вожд (Борисов и Цветанов), депутатите на ГЕРБ най-накрая се престрашиха да гласуват оставките на тримата министри от кабинета Борисов 3. Облякоха траурните дрехи и хукнаха към парламента. И какво се оказа... Народното събрание, най-висшият орган в държавата, не може да изгони Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, защото президентът забравил, пропуснал, не бил тук, за  да подпише някакъв указ. 

Що за държавен глава имаме щом "забравя" подобни неща? 

Няколко часа след това пък бъдещият министър на транспорта, наследник на Ивайло Московски изведнъж се отказа от предложението да оглави министерството. Защо? Кой знае...
Ако не беше толкова абсурдно, щеше да е смешно. Или може би има поредна договорка между Борисов и всенародния любимец Радев, доказваща само едно - между тях цари вечна и неразделна любов. Иначе казано... игри, игри и пак игри.

Пардон, а къде е Кака Кури...?

********************************************************************

 

Парламентът отложи гласуването на оставките на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Причината е, че президентът Румен Радев не е издал указ за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР. Премиерът Бойко Борисов предложи Маринов за министър на вътрешните работи.

В сряда Министерският съвет прие решение, с което предлага на президентът я да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов. Към момента няма издаден указ.

Депутатите отложиха точката от дневния си ред. Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че гласуването на оставките ще бъде върнато в дневния ред, веднага щом указът постъпи в деловодството на парламента.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

 

 


75866