Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Новият стар

Новият старКоментар на Зина Зарева


Нали сте гледали филма „Кръстникът“, и знаете там как се преизбира глава на мафията. С единодушно гласуване..., иначе се режат пръсти... Както е тръгнало на път сме подобни сценки да се разиграват и в нашата държава. Изборът на нов главен прокурор става на фона на препоръките на ЕС: за риска от корупция, както и че на този проблем трябва най-сетне да бъде обърнато сериозно внимание, за необходимостта да се засили националният надзор върху международните финансови сделки и още куп други предписания... Та на този фон, ние вместо да си вършим качествено работата и да спазваме изискванията, все повече се отдалечаваме от тях.

 

Image result for businessperson

Цацаров финтира Гешев за поста на главен прокурор

 

Европейските партньори препоръчаха също и да се гарантира ефективното прилагане на нормативната уредба за борбата с изпирането на пари. Обаче, не. Ние сме и тук на чомпек! Защото мафията май предава жезъла от главата на фамилията в ръцете на престолонаследника. В случая, фамилията е нашата държава, а нас ни предават от трън, та на глог. Като ненужен товар. Националната ни сигурност е разклатена, но пък ние ще си затвърдим модела чрез избирането на следващия главен прокурор. Сотир Цацаров ще сдаде поста на Иван Гешев.

 

  

И тъй като в медийното и социално пространство се появиха съмнения за предрешеност в избора, се пусна и мълвата, че имало възможност и за други номинации от гилдията, от неправителствени организации, както и още обсъждания по темата щяло да има... Приказки безчет...

Image result for senior citizen

Как да няма мнителност, когато номинацията на Гешев идва не от трима членове, а от всичките 11 прокурори във Висшия съдебен съвет. Цялата квота на прокурорите във ВСС гласува "ЗА"! Всеки от тях се е и подписал под това предпочитание. Правосъдният министър Данаил Кирилов вече обяви, че не планира да се възползва от правомощието си. И няма как да е по друг начин – незнаещият как е попаднал на министерско кресло Кирилов, да скочи против любимец на началниците си!? Така му е наредено.

Гешев ще е единственото ченге-главен прокурор. И тук ще имаме новост – няма друг главен прокурор, който да е завършил в школата на МВР в Симеоново и да е станал главен прокурор!

 

Кандидатът за главен прокурор Гешев се засипа с похвали, обяви се за несистемен и нетипичен играч и шокира с разказ как само веднъж бил виждал Пеевски, за да му "снеме преписка"

 

Още през 2016, с лобирането лично на Цацаров, Гешев бе избран за шеф на спецобвинението. Сега, разбира се, пак с това лоби ще бъде избран за обвинител номер едно на България. На Гешев в последно време му се осигури добър ПР, особено около случаите с арестите на Баневи и Арабаджиеви, както и с хакването на НАП. Тогава той изръси милиционерското си мнение..., че това било координирана атака срещу държавата. И скорострелно разкри още във вторник, че Кристиян е хакерът, даже се установи, че фирмата, в която работи се занимавала с киберрекет.

Железен сценарий и нов супер герой.

 

Image result for иван гешев

Прокурорът Гешев ще бъде проверяван за делото "Иванчева"

 

Ще припомня още един случай в имиджовата кошница на бъдещия главен прокурор. Грандиозното "залавяне" на опасната престъпница – кметицата на район „Младост“.

Оттам пък впоследствие стана ясно, по думите на Иванчева, че Гешев е пряко свързан с основния свидетел по делото на кметицата – Александър Ваклин. Детелина Ханчева – жената, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Иначе, по телевизиите се тиражира постоянно как единственото, с което разполагал Гешев е жилище, което е ипотекирано в квартал "Волуяк", а жена му има таван до... Софийски централен затвор. Да не говорим и за смешното му изявление по повод делото за КТБ, когато каза „В това изложение го няма и г-н Путин, няма го и Обама. Няма ги и много други хора". Последната издънка на бъдещия главен прокурор е определението, което даде за десните, визирайки ДСБ, че „не споделя виждането на десните екстремисти за разделението на властите“. Липса на професионализъм и лош манталитет - за това говори изказването на Гешев. Не може да заемаш такъв пост и да си позволиш такъв махленски език. Към когото и да е.

Това е новият главен, той ще е – наш си е. Да си го храним, да си го храни и Борисов, и олигархията, която ще обслужва. А само преди месец Гешев относно битката за главен прокурор каза – „ще се купуват магистрати“

Е, битка нямаше, но очевидно няКОЙ му е купил въпросните 11 магистрати?!? Пък и хубаво време си е избрал за покупката, сега когато не се знае какво ще стане наесен с ГЕРБ без Цветанов.

 

************************************************************************************************************************************

 

  

Image result for иван гешев ще е избран

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Демократична България иска оставката на Гешев поради пълна етична и професионална непригодност

Психиатърът Цветеслава Гълъбова: Преди пет години предложение като Гешев изкара хората на улицата. А сега....

"Иван Гешев - момчето от крайния квартал...", или какво ни казаха медиите днес

Журналист: От догодина Гешев ще е навсякъде

Фейсбук „прегря“ от възмущение заради номинацията на Гешев за главен прокурор

Кой е Иван Гешев, първият номиниран за главен прокурор?

Надежда всяка тука оставете….Гешев ще е!

Кандидатурата на Гешев показва неовладян страх от бъдещето

Новият стар >> The Best of Иван Гешев

Обърна палачинката >> Огнян Герджиков: Милиардите за изтребителите и стоката трябва да вървят ръка за ръка

Така да си го наредиш >> Гешев ще се бори сам срещу себе си за наследник на Цацаров

 

 

 

 

 

 107472