Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: <br> Започна ликвидирането... на неудобните! <br> ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

НОВИНАТА НА ДЕНЯ:
Започна ликвидирането... на неудобните!
ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>Дали брутални изнасилвачи и убийци като Северин ще бъдат кастрирани и какво ги свързва с вампирите*

Животът се състои от реалности, не от пожелания. Всеки човек трябва да се съобрази с това какви са реалните неща. Всички идеи и пожелания за химическа кастрация не могат да се случат. Ние сме цивилизована държава и никой не може да бъде кастриран. А едно от условията за влизане в ЕС е да няма смъртни присъди. С тези думи адвокат Марин Марковски коментира появилите се предложения за връщане на смъртното наказание и въвеждане на химическата кастрация на изнасилвачи след жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, за което бе заловен 21-годишният Северин Красимиров, който до дни ще трябва да бъде върнат от Германия в България. 

"Доживотната присъда без замяна е особено мъчителен начин за лишаване от свобода. Самопризнанията задължават съдията да измени доживотната присъда. В очите на съдиите съм виждал много болка, когато адвокатът каже, че ще признаят фактите. Виждал съм притесненията на съдиите, когато прилагат закона, но законът трябва да се приложи. При изключително тежки престъпления, дори при признаване на фактите, доживотната присъда да остане. Категорично е възможно Наказателният кодекс да бъде променен", категоричен бе Марковски пред bTV.

"При хората с доживотни присъди настъпва разпад на личността. Съзнанието, че никога няма да излезеш навън, те кара повече да не се чувстваш човек", каза още той.
 
"Тези, които желаят да видят мъченията на един вампир, посегнал на човешки живот, могат да бъдат удовлетворени с една доживотна присъда без право на замяна", посочи Марковски. 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.blitz.bg/
*************************************************************************************

Това е: Разбра се кога точно бруталният убиец Северин се връща в България

След като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на 21 –годишния Северин Красимиров, очаква се заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова да се прибере в България в сряда вечерта. Това ще стане с полет от Франкфурт.

Съдебна охрана ще придружава Северин до тук, след което - отново с конвой, той трябва да бъде отведен до ареста в Русе. 

Още разкрития за самолета, с който убиеца Северин ще бъде върнат в България 

В присъствието на адвокат - упълномощен или ако няма такъв - служебен, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за Виктория Маринова начин. В момента той е обвиняем задочно. До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Докато беше в Германия, 21 - годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи. 

Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд. 

Източник: https://www.blitz.bg/ 

*************************************************************************************

Петиция за доживотен затвор за убиеца на Виктория

Доживотен затвор за убиеца на Виктория се иска в онлайн петиция. Неин автор е Теодора Петкова. „Нека подкрепим петицията за Вики. Една млада 30-годишна жена, дъщеря, майка и журналистка беше убита брутално посред бял ден в един от парковете на град Русе. За убийството й обвиниха 21-годишния Северин от квартал "Тракцията" в Русе. Искаме справедлива присъда за изверга, отнел млад живот. Не може да продължава всичко така. Трябва да има закони и доживотни наказания, за да има и страх да не се извършват нарушения. Най-добре смърт за смърт, но докато сме в ЕС, няма как да стане. Дайте своя подпис, нека убиецът изгние в затвора, а Вики да почива в мир и светлина", се казва в петицията.

Всеки, който иска да подпише в нея, може да го направи тук.

Източник:https://m.fakti.bg/

*************************************************************************************


Бившият съпруг на Виктория за Северин: Това същество е виждало около себе си алкохол, чалга и гадости

Намирам подкрепа в другите около мен, което на мен лично ми дава голяма сила.

Това заяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 бившият съпруг на убитата Виктория Маринова Свилен Максимов.

По думите му убиецът ѝ Северин Красимиров не е продукт на своя ген

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************


Доверие отдавна няма!* >> Румен Радев: Убийството на Виктория Маринова разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции 

Според президента Румен Радев случаят с убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции, както вътре в страната, така и навън. "Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот", заяви държавният глава пред журналисти в Троян, където присъства на тържествата по случай празника на града - Петковден, и 150-та годишнина от обявяването на Троян за град.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************

Убийството на Виктория Маринова може и да е поръчано  

Малко прибързано решихме, че случаят е само криминален. Мотивите на убиеца ще станат ясни по – късно, може и да е поръчано това убийство. Това заяви в предаването "Тази неделя" по БТВ адвокат Георги Богданов по повод убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

По думите му политиците са си отдъхнали, че няма да бъдат критикувани от Европа. Започна силна бомбардировка от страна на управляващите – ето видяхте ли, у нас не убиваме журналисти. Но ние не можем да говорим за Виктория Маринова само като журналист, у хората напрежението си остава, посочи адвокат Георги Богданов.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************

Замазване на очите!* >> Валентин Радев: Случаят с убитата Виктория е на 80% решен, аз съм оптимист 

"Удовлетворен съм от работата на момчетата от МВР. Важното е, че извършителят е идентифициран и то в чужбина. Германците са пунктуални, вероятно другата седмица той ще бъде екстрадиран. Катрин де Бол сама се произнесе, каза добри думи и ги каза когато трябва", каза пред BTV бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев. 

"Това което е на повърхността не е това, което е в действителност. Това научих аз от работата си като министър. Но този случай е на 80% решен. Аз съм оптимист. Знам малка част, министърът може да каже повече детайли. Ние се опитваме да казваме това, което е възможно - да информираме хората, да ги успокоим. Нека сме малко по-въздържани поне в началния етап. Дайте им възможност на професионалистите да работят", допълни Радев. 

"Трябва да имаме доверие на институциите, това е взаимен процес. МВР винаги помага. За да си свърши работата полицията, подавайте сигнали, пишете, това е начинът да се свърши работа. 

Естествено, че има грешки. Ние сме общество в процес на промяна, не сме спокойна Белгия, още търсим мястото си всички служби. Това е цената, която плащаме за този преход", каза още Валентин Радев. 

"Там където изпратим жандармерия, нещата утихват - аз не искам да е така, а районният да всява респект. Според мен нещата в Русе се разминаха, балансът го има. Аз съм спокоен", коментира присъствието на жандармерията в Русе бившият министър.

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.24chasa.bg/

*************************************************************************************

Двама души подминали трупа на Виктория Маринова

"Това място - алеята край реката, е толкова оживено. Любимо на русенци, както казва кметът. Ако двамата, подминали тялото на Виктория, бяха съобщили в МВР, щяха да го хванатубиеца още в събота.” Това каза Петър Петров, обадилият се на тел. 112 за намереното тяло на 30-годишната жена.

Младежът бил с приятели, когато вижда трупа. Той се подава от храстите, има и малко кръв по алеята.

“Аз се обадих малко след 14 часа, а от медиите разбрах, че убийството е станало около 12 часа. За тези 2 часа не само двама са подминали трупа. Сигурно и други е имало, но те не си признават”, казва Петров, цитиран от "24 часа.

“Много хора се изказаха за убийството, аз няма какво да добавя. Разпитаха ме вече, надявам се да съм помогнал”, посочва 26-годишният мъж. Докато той звънял на тел. 112, и други видели трупа.

“Не се обадиха, но чуха, че аз говоря, така че може и това да е причината да не реагират”, каза още Петър.

Източник: https://m.fakti.bg/

*************************************************************************************

Дежурните лакеи на ход* >> Политолог: Разплитането на случая с убийството в Русе донесе плюс за ГЕРБ

Разплитането на случая с убийството в Русе донесе плюс за ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ Димитър Димитров. 

Управляващите са положили усилия за разплитане на случая и идентифициране на извършителя, обясни той. Димитър Димитров коментира и международния отзвук, който предизвика случаят. 

„Нетипично беше всички възможни неправителствени организации, Европейският парламент, отделни депутати и Генералният секретар на ООН да обърнат внимание и да обвържат в една верига, в една последователност случаите в Малта, журналиста Ян Куциак в Словакия и други, които очевидно са предизвикани от мафиотски структури във властта. Случаят с убитата в Русе журналистка Виктория Маринова по-скоро е злощастно стечение на обстоятелствата и действията на психопат е трудно да бъдат коментирани“, обясни Димитър Димитров. 

Той каза още, че ГЕБР се е справяла с много по-тежки периоди през управлението си. 

В България съществува плурализъм, но има отчетливо доминираща партия, с която е много трудно останалите да се съревновават, обясни политологът.

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/ 

 
*************************************************************************************

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Криминален психолог: Станахме доста толерантни към психопатните прояви

Бившият мъж на Виктория: Северин не е индивид, а изверг, съдиите знаят какво да правят

Германия ни връща Северин най-рано следващата седмица 

Последно сбогом с жестоко убитата Виктория Маринова

Държавата официално каза каква ще е килията на Северин Красимиров

Германия ще екстрадира Северин Красимиров в България 

Ново 20!* >> Северин: Ударих я и я хвърлих в храстите. Не съм я изнасилвал

”Вашингтон пост” безпощаден: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Румяна Ченалова се усъмни в изводите за заподозрения Северин 

Циганин убиец – има! Намери се!? И какво от това...? Системата продължава да УБИВА!

Сърдит като Костов* >> Борисов недоволен от посланиците: не искали информация за убийството на Маринова, но критикували 

Обречени на Истината 

Заподозреният за убийството на Виктория още не е разпитван, призна вътрешният министър 

Защо едно убийство се превърна в повод?

Съмнително* >> Работи се по версията Северин да е имал съучастници

Германия потвърди: Северин е задържан в  Щаде 

Цацаров обяви какви обвинения са повдигнати на звяра Северин за изнасилването и убийството на Виктория!

Бившият съпруг на Виктория с първи думи за зверството, видял на камерите, че... (СНИМКИ)

ДНК и кръв от убитата Виктория уличават Северин за убийството й

Тук убийството е да ни накарат да мълчим

Широко затворени очи

Има задържан в Германия за убийството на Виктория Маринов

Както снощи на сайта на "ДНЕС" бе обявено* >> Арестуваха ром в Германия за убийството на Виктория, ”похвалил се” пред близки какво е сторил

Както снощи на сайта на "ДНЕС" бе обявено* >> Нова тв: Нов задържан за убийството на Виктория, арестуван е в Германия

Да изринем боклука... преди да ни е удушил... и убил!? Бас хващам, въпрос на време e властта да обяви, че убиецът е заловен и той ще е я психопат, я клошар, я някой циганин...!

Слави Трифонов: Убийството на Виктория е брутална диагноза на това до къде са ни докарали...и всъщност какво населяваме днес - държава, територия или кочина!?!

Задържаха румънец с украински паспорт за убитата Виктория, бил съмнителе

Когато посееш зловредна медийна среда...

Общественият гняв ще бъде бързо прикрит с подходящ виновен за убийството на Виктория

Настана хаос* >> Отново отцепиха мястото, където беше открито тялото на Виктория Маринова

Помагайте на полицията!* >> МВР обяви гореща телефонна линия за сигнали за убийството на Виктория Маринова

Червени напъни* >> БСП сравни убийството на водещата от Русе с това на Ян Куцияк

Когато няма държава!* >> Русенци започват сами да разследват жестокото убийство на Виктория

Защо непременно искаме властта да е убила разследващ журналист

Най-знаковите неразкрити убийства по времето на Бойко Борисов

Цацаров и Маринов на път за Русе, проверяват лично разследването за убитата тв водеща

Пълна безотговорност!* >> Отговорните органи признаха, че няма видеонаблюдение на мястото на убийството на Виктория Маринова

Виктория Маринова не трябва да бъде забравена

ДНК има, версии за убийството в Русе – също. Кой погуби Виктория?

„БИВОЛЪ": Ощепреди 20 денаполучихмаинформация, чезанашеторазследванещеимаекзекуции!

Гражданско Движение „ДНЕС“: Да се съберем днес от 18.30ч. пред църквата „Св.Неделя“ и заедно да запалим свещ в памет на Виктория Маринова и „ЗА“ България!

Време е за сопи. Търпението приключи. Има два адреса на гнева – Прокуратурата иМинистерски съвет. Всичко друго е производно

"Билд": Убийството на български журналист, разследващ злоупотреби, шокира света

За убийството на журналист: „Не ни притискайте!“, а за „бой“ на клоун: „Арести веднага!“

Убийство като илюстрация: изнасилена, душена, бита и убита журналистика!

Лудите били виновни. Мето, министре, по-близо е месокомбината, това ражда ли умозаключения в мето главата ти?

Убитата Виктория Маринова е майка на 7-годишно момиченце

Светът осъди убийството на Виктория Маринова 

Нападнали тв водещата Виктория Маринова след среща с приятели, докато спортувала

Убиват ни и ни грабят!? Да, ама на Волен жената е обидена... А властта вече ликвидира неудобните! (ОБНОВЕНО)

Убийството на Виктория Маринова предизвика и международен отзвук

Убитата журналистка Виктория Маринова – подкрепяше силно каузата на протестиращите майки от „Системата ни УБИВА-ВСИЧКИ“

Безсмислено…, както винаги!* >> Борисов за убийството в Русе: От сутринта имаме ДНК на извършителя, ще бъде разкрито

Теории на хаоса* >> Маринов за убийството в Русе: Близо до произшествието има психиатрично заведение

България в шок! Властта почна разправа с неудобните!* >> Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт

Борисов с първи коментар за бруталното убийство на млада журналистка Виктория, което потресе Русе

Илиан Василев във Фейсбук: Властта премина към премахване на опонентите си

МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от Русе

Полицаи за убитата журналистка: Не помним друго толкова брутално престъпление в Русе

В уж „спокойна и сигурна“ България* >> Жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе, жертвата била изнасилена, душена и обезобразена (СНИМКА)