Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НОВИНАТА НА ДЕНЯ: За...
НОВИНАТА НА ДЕНЯ: За Коледа! На всеки българин по един кръстник с поне по един апартамент. <br> ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: За Коледа! На всеки българин по един кръстник с поне по един апартамент.
ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >> 

Няма лъжа – Горанов се фука като селски ерген с часовник за 30 хиляди

След като сайтът „Афера” пусна снимка на финансовия министър Горанов със скъп часовник, троловете защитници на ГЕРБ из интернет яростно обясняваха, че това е фалшива новина, фотомонтаж, фалшификат и т. н.

Да, ама не. Оказва се, че Горанов постоянно си показва часовника като селски ерген. Тук са показани още снимки с въпросния часовник. И той безпогрешно може да бъде идентифициран като редкия швейцарски модел „Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer”, който се продава с оферти и за 29 500 долара, а може да се купи напоследък и с 49% намаление (виж тук). Горанов се вижда на снимки с този часовник отпреди офертите с това намаление.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

Антикорупционната комисия най-после започва да проверява Горанов и Нанков за конфликт на интереси

Информационен сайт „ДНЕС“

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ е започнала проверки за конфликт на интереси на финансовия министър Владислав Горанов и на регионалния зам.-министър Николай Нанков.

Поводът са медийните публикации за това, че двамата високопоставени политици ползват безвъзмездно жилища.

Това е втората проверка срещу Горанов. Първата бе възложена на комисията лично от главния прокурор Сотир Цацаров и е за престъпление по служба и търговия с влияние. За извършването й бе даден 20-дневен срок, който изтича на 18 декември. "Тя ще приключи в срок", заяви Георгиев. Не е ясно колко време ще се проточи тази за конфликт на интереси.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

Люба Кулезич: Никой от ГЕРБ не се втурна да брани Горанов на амбразурата

Приказките за конфликт на интереси или липсата му са просто прах в очите. Може би става дума за изтънчена корупция, но едва ли прокуратурата и КПКОНПИ ще се трогнат. Отдавана се говори, че Горанов е министър на Пеевски, а не на Борисов. Видя се, че никой от ГЕРБ не се втурна да го брани на амбразурата, както беше с Делян Добрев и скандалния в „Кум гейт“.

Така, в предаването си „Честно казано с Люба Кулезич“, тя коментира обяснението на министър Владислав Горанов за причините да живее в апартамент, предоставен от кръстниците му. Ето целият й коментар:

Земетресение е ключовата дума от последните дни. Не питайте защо. То е ясно. Заради финансовия министър Владислав Горанов. В понеделник,  пред Нова телевизия, той обясня със земетресение причината да се пресели, преди 6 години и половина, заедно с жена си и дечицата си във вече легендарния си апартамент в луксозния комплекс  „Есте“, построен от братя Домусчиеви, но закупен от също така легендарния кръстник на министъра, по точно от съпругата му кръстница, и даден на щастливия кръщелник за безвъзмездно ползване като подарък.  При това по време и на първия и на втория му министерски мандат.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************  

Горанов, Кръстника и инфлацията на морала

Сагата с Кръстника на финансовия министър Горанов придоби онзи епичен мащаб, който Франсис Форд Копола, Ал Пачино и Марлонд Брандо търсеха и вложиха цялото си артистично майсторство години наред. Но, както е казано от един друг умен режисьор, животът подражава не на изкуството, а на лошата телевизия. 

Горанов заяви, че отишъл в апартамента-подарък заради земетресението в Перник през 2012-та година. Децата му се уплашили от трусовете, цялото семейство преживяло страхотен стрес и от там дошла идеята за луксозния апартамент на Кръстника, където всички да се преселят на едно по-безопасно, по-красиво и най-важното, напълно безплатно вече години наред 180 квадратово място. Кръстникът е направил, както се казва във филма, предложение на което не може да откаже.А Горанов веднага рече, че бизнесът на този човек не е печелил обществени поръчки, ерго, няма конфликт на интереси. Вероятно дотам ще стигне и прокуратурата. Всичко точно.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

************************************************************************************************************* 

Данъчен адвокат: Несериозно е проверката на Горанов да трае само 20 дни

Корупцията не е само в даване на подкуп. Една корупция може да е изградена и на лоялност, зависимост и чадър върху определени структури и фирми. Трябват отговори на въпросите: Кой пази Горанов? Чий министър е той? Защо не може да му бъде поискана оставката?

Така адвокат Атанас Черногорски и политическият PR Весислава Танчева коментираха в студиото на „Честно казано с Люба Кулезич“ скандалът с жилището, в което живее безвъзмездно финансовия министър Владислав Горанов и очакваните резултати от проверката на КПКОНПИ. 

Политическият PR Весислава Танчева коментира, че въпросът е как са правени ревизиите. Има схема в начина по който това се случва. Подава се информация на медиите за някакви диспропорции в приходите на някой, излизат публикации, активира се НАП да прави проверка, следа задействане на КПКОНПИ, следват съд и присъда. По тази схема в момента има няколко такива случая. Например проверките на Соня Култуклиева, Трябва и Горанов да мине по точно тази схема от проверки.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

************************************************************************************************************* 

Те не са крадливи, а спестовни и гладни!

Душманите на управляващите отново нападнаха невинни политици, че били спестили повече, отколкото печелили. Например финансовият министър спестил за две години 345 000 лева при заплата от 1200 лева на месец. Браво, Горанов, гордеем се с теб! Ето, даже не ползваш собствените си апартаменти, за да не ги амортизираш, а живееш в чужд без пари. Даже и любовница не може да си позволи човека, трябва да спестява! Така се пести, не като плебеите, които безотговорно разпиляват заплатите си по наеми и сметки!

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

************************************************************************************************************* 

Дай боже всекиму кръстник като с Горановия апартамент >> Домусчиеви са продали жилището 3 пъти по-евтино на Кръстницата

3 пъти под цената, на която са продавали квадратния метър в комплекса си ЕСТЕ, са взели братя Домусчиеви за апартамента за Владислав Горанов. По време на закупуването Горанов е бил заместник-министър по приходните агенции – НАП и Митниците, в Министерството финансите. Само напомняме, че Домусчиеви имат крупни индустриални и търговски фирми и са големи износители, разкрива ”19 минути”.

Жената на Кръстника на Горанов плаща само 1080,66 евро квадратния метър на апартамента от 181 кв. м., впоследствие даден безвъзмездно на ... Горанов. Явно като бонус са минали гаражът и делът от земята, които включва имотът.

Същата дама, макар собственичка на куп фирми от различни браншове, купува доста по-неизгодно за собствения си син малък апартамент от 60 квадратни метра до Горановия, ама за 50% по-висока цена на квадратен метър.

„Същото е като в евро, само че е в лева – 3000 на квадрат”, шегуват се спецове по недвижимости.

Известен бизнесмен разказва, че самият той е получил цена от 3000 евро на квадратен метър за ЕСТЕ. Израелски предприемач много се пазарил и признава, че е смъкнал до невероятните според него тогава 2800 евро на квадрат. Как звучи на фона на 1080 евро за Горанов, а?

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

************************************************************************************************************* 

Горанов крие 1 от 4-те си апартамента и как е спестил 345 000 лв. за 2 г. при 1200 лв. заплата като зам.министър

1 от 4-те собствени апартамента на Владислав Горанов и съпругата му в София не е деклариран пред КПКОНПИ. Става въпрос за жилище на 9-ия етаж, под двата му апартамента на 10-ия етаж в Зона Б5, заради които той бил избягал от центъра, та го приютил Кръстника му в затворения комплекс ЕСТЕ на братя Домусчиеви, както сам министърът обясни пред Нова.
Въпросният апартамент обаче фигурира в Имотния регистър, както разкри в. Сега, а самата КПКОНПИ странно защо не е разбрала, нито е проверила. 

Още по-странно е, че в Имотния регистър пък е скрито от кого е купено жилището, пише Сега.
Четвъртият собствен апартамент от веригата на Горанови пак е на висок етаж – 16-и в Красна поляна. 
Средствата за придобиването на апартаментите на Горанови са голяма мистерия. Той е купувал недвижимости с кредит от 305 000 лв.,както надлежно отбелязва по собствените му декларации в. Сега.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

************************************************************************************************************* 

Кръщелник в нужда се познава

Тъй като до този момент има около 100 причини Владислав Горанов да не продължава да бъде финансов министър, искам да прибавя 101-вата: Не става за управление на финансите на цяла държава един човек, който не може да управлява личните си финанси така, че да има собствено жилище.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у нас

В предаването водещият Слави Трифонов коментира поредното абсурдно обяснение на финансовия министър Владислав Горанов по скандала със скъпия апартамент, в който той живее, без да плаща наем на своя кръстник Иван Сариев. Пред медии министър Горанов е заявил, че бил поканен да се нанесе в жилището след земетресението в Перник през 2012 г. Обяснението е, че по това време семейството на Горанов живяло на висок етаж в София, земетресението се усетило много силно и децата му много се изплашили и затова Сариев го е поканил в жилище, което бил купил с инвестиционна цел.

„Направо не мога да повярвам. Горкият Горанов се стресирал в София от пернишкото земетресение, след което отива да живее в голям, безплатен апартамент пак… в София. Ей, много плашлив финансов министър! Много се уплашил! Поне в Етрополе да беше отишъл, на стотина километра от земетресението“, коментира Слави Трифонов.

А за това, че жилището било купено от кръстника му с инвестиционна цел, Слави цитира коментар от интернет, че това е точно така – жилището е купено с инвестиционна цел – Сариев е инвестирал в министъра на финансите.

Слави Трифонов направи паралел със случая от 2012 г., когато президентът на Германия Кристиан Вулф си подаде оставката, защото, преди да стане президент, когато е бил премиер на Долна Саксония, е взел от съпругата на свой познат голям заем при много изгодни условия и освен това се е възползвал от безплатна почивка, осигурена му от бизнесмен. „Заради това президентът на Германия Кристиан Вулф подаде оставка. Защото това е морален акт. И така е правилно. Заради обществото. Което – какво означава, уважаеми зрители? Че ако ние се имаме и се смятаме за общество, правилното е министърът на финансите не да се оправдава със земетресенията и с други глупости, а веднага, веднага да си подаде оставка. Но това е само при положение, че ние смятаме себе си за общество“, каза Слави Трифонов.

ВИДЕО

Източник: https://www.slavishow.com/

*************************************************************************************************************

Баш него ли, неоправното, сложихте да управлява парите на държавата

Тъй като до този момент има около 100 причини Владислав Горанов да не продължава да бъде финансов министър, искам да прибавя 101-вата: Не става за управление на финансите на цяла държава един човек, който не може да управлява личните си финанси така, че да има собствено жилище.

Ние може да сме на последно място по доходи на населението във всякакви класации, но със сигурност сме на едно от първите места по притежаване на недвижимата собственост жилище. Българската бедност затова е невидима на пръв поглед, защото всеки си я крие под собствен покрив. Обект на завист сме на чужденците, които първо от доходите си отделят голяма сума за наем и едва след това си правят семейния бюджет. У нас общо взето жилище няма само този, който не е пожелал или си е пропил/проиграл парите. От всеки две реклами по телевизията три са за кредит за купуване на жилище. Да имаш собствен дом е българският начин да заявиш, че си отговорен към семейството си.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

За първи път! Истината за аферата „Владислав Горанов“! Как всички покриват Горанов!

ФАКТИТЕ: повечето от които признати публично от самия министър на финансите:

-От 2012 г. до настоящия момент той и семейството му ползват безвъзмездно чужд имот от 180 кв. м. в луксозен жилищен комплекс от затворен тип, в един от най-скъпите квартали на гр. София (кв. Изток).

-Имотът му е предоставен безвъзмездно за ползване от негов кръстник, както и кръстник на децата му. По закон кръстникът не е „роднина“. Т.е. по закон е налице предоставяне за безвъзмездно ползване на имущество от трето лице.

-Според пазарната статистика наемната цена на имот с тези параметри за периода от 2012, до настоящия момент варира от 1000 евро, до 1400 евро на месец. В никакъв случай обаче не може да се определи пазарна стойност от по-малко от 1000 евро на месец (наемна цена) на базата на всички достъпни пазарни статистики за имот с такива параметри.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

Дарителите на властта! 

Коментар на Елена Гунчева, svobodnoslovo.eu

Фантазията на Министър Горанов явно не е на много високо ниво и се проявява само при необходимостта от нови данъци. Видите ли, жена му и децата получили уплах през 2012 година от земетресението, защото живеели на висок етаж. И кръстникът, понеже е милостив и състрадателен, му предоставил този излишен му апартамент. Явно уплахът продължава вече шеста година, което води до изводите за някакви здравословни проблеми в семейството. Не са хубави тези работи, трябва да се лекуват навреме. Посттравматичният стрес е често срещано явление, но досега не съм чувала да е повод за подобни подаръци. Но пък може и да помага, знае ли човек? На мен, ако ми подарят подобен апартамент, рязко ще си подобря здравословното състояние!

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

Той млад и богат, тя - просто Цецка. Защо Плевен оглавява стремежа правителството да падне от власт?!

Съвсем сериозно: градът на българо-руската бойна слава оглавява опитите това правителство да падне от власт. Да, там протести почти няма, но то е защото почти не остана население. Но приносът на Плевен в опитите този кабинет да си отиде е от друго естество.

Специфично, но доста ефикасно. Този текст не е теория на конспирацията, а низ от факти. 

И така. 

Пернишкото земетресение през 2012 г. принудило финансовия министър Владислав Горанов да напусне жилището, където живеел със семейството си и да потърси по-сигурен подслон. Казва го самият той и пояснява, че по онова време кръстникът Иван Сариев му предложил да го приюти в новозакупения от него апартамент в луксозния комплекс „Есте“. И Горанов приел, защото децата му били силно изплашени от люлеенето на земята в онзи висок блок. Предполага се, че земетресението е усетено от около 2,5 млн души в Пернишка, Софийска и част от Кюстендилска област. Излиза обаче, че само семейство Горанови е взело превантивни мерки и е минимизирало рисковете, като в същото време е максимизирало комфорта. За всички останали българи е останало в сила казаното от Петроний: Най-нелепо е глуповато отношение към знаците на природата. Вече ви е ясно, защо Горанов е министър, а вие – не.  

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************************************

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Уплахът по високите етажи... на властта! След земетресението...

Излиза, че инвестицията е финансовият министър!

Още един безвъзмезден ползвател от властта >> Бившият регионален министър живеел безвъзмездно в имота още от 2011 г.

Наглост >> Горанов отишъл в жилището-подарък заради земетресението от Перник през 2012 година

Владо Береану: Горанов има зависимости и трябва да подаде оставка

Борис Ангелов от в-к 19 минути: Около Горанов има лавина от „случайности“

Апартамент за 1800 евро на месец – морално или не? >> Дори и да е законно, морално - НЕ Е! Време е гражданите да накарат власт и институции да заработят в интерес на хората, а не на себе си! (ОБНОВЕН)

Горанов влезе в обяснителен режим. Нямал нищо общо с Домусчиев. Само живее в негов апартамент...

И Домусчиев влезе в обяснителен режим >> Комплексът, в който живее г-н Горанов, не е нито мой, нито на брат ми

В блатото на властта! >> Цветанов за Горанов: Всеки може да бъде проверяван, няма защитени

В държавата – кочина финансовият министър живее в имот на Домусчиев безвъзмездно! КОНПИ и спец. прокуратура за такова безочие няма!

Главният прокурор при Слави Трифонов: >> Цацаров смело обяви мерки срещу министри и срещу кабинета

Предизборно >> Нинова: Борисов да излезе и да каже Владислав Горанов негов министър ли е, или не

Горанов нямал конфликт на интереси! >> Карикатура на Чавдар Николов - 29 ноември

Който си няма богат тъст, му помага кръстникът

И този ли часовник /18 000 евро/ на министър Горанов е за „безвъзмедно ползване“?!

Асен Йорданов от ,,Биволъ":.....КПКОНПИ да провери вилата на Сариев, на която Горанов е видян от екип на Фрог

Прокуратурата даде 20 дни на КПКОНПИ да провери жилището, в което живее министърът на финансите

НАП не отговоря ревизира ли фирмите на кръстниците на Горанов

БСП внася сигнал до Комисията за антикорупция за апартаменти на депутати от ГЕРБ

Безплатни жилища и коли - Горанов далеч не е единственият >> 24-ма депутати ползват безвъзмездно чужди имоти

Кръстникът на Горанов с луксозна вила на Ярема

Скандалът с имотите на властта се разраства!? >>

Говори Ангел Славчев - лице от протестите през 2013 г. >> Кръстникът на Горанов е дал апартаменти без наем и на депутати от ГЕРБ

Кой ще провери наистина имотите и връзките на Владислав Горанов?

Синът на кръстника, който предоставил апартамент на Горанов, станал експерт в МФ

Премиерът да обясни – има ли схема „Домусчиев дава апартамент през посредник“ и колко са Горановците! Цацаров да не мижа, а да провери!

Борисов за апартамента на Горанов: Той е чолям човек, да излезе и да обясни!

В блатото на властта! >> Цветанов за Горанов: Всеки може да бъде проверяван, няма защитени


 


83069