Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Обещание! >> Бисер П...
Обещание! >> Бисер Петков: Продължаваме работа със Закона за социалните услуги

Обещание! >> Бисер Петков: Продължаваме работа със Закона за социалните услугиСофия. Продължаваме работа със Закона за социалните услуги. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисел Петков по време на брифинг в Народното събрание след приемане на Закона за личната помощ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Радвам се, че заедно извървяхме стъпките по законопроектите“, каза той и отчете, че на ден Никулден имаме приети два нови закони за хората с увреждания - Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ.

По думите му приемането на Закона за личната помощ не би било възможно без съдействието и ангажираността на много хора. „Това е премиерът Борисов, благодарение на чиято ангажираност се решаваха най-тежките въпроси по този законопроекта. Това са финансовият министър, вицепремиерът Дончев, здравният министър“, допълни той.

„Проведохме десетки срещи, много от тях бяха твърде емоционални, драматични бих казал, но в крайна сметка стигнахме до един закон, за който наистина в началото имаше голямо отрицание и недоверие, че той може да бъде приет“, заяви още Петков.

Деница КИТАНОВА

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://m.focus-news.net/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Победа за майките от Системата ни убива!!! >> Те са пример за обществото ни! >> Така човек трябва да се бори с живота и управляващите в България!

Победа за майките >> Народното събрание прие Закона за личната помощ

След години битки, властта и депутатите клекнаха! >> Парламентът прие първия от законите за хората с увреждания

Майките от "Системата ни УБИВА" местят палатките пред здравното министерство

Депутатите въведоха работни квоти за наемане на хора с увреждания

Ще се поддържа публичен регистър на изпълняващите дейности за лична помощ

 

 


83291