Гражданско Движение ''ДНЕС''

Региони

Начало / Региони / Област Смолян...

Област Смолян


Посетете фейсбук страницата на ДНЕС - Смолян

 

Пунктове за събиране на подписи: 

·       Смолян, ул.Миньорска-3, офис-3. От 8.00ч. до 15.00ч.

·       Смолян, бул.България-11. от 9.00ч. до 17.00ч.

·       Рудозем, ул."Ал.Буров"-20 - квартален клуб

·       Златоград, ул.Ахрида 6

·       Чепеларе, ул.Беломорска 56

·       с.Сатовча - ул."Тодор Шопов"-87

·       с.Любча - фурната

·       с.Осина -хранителен магазин

·       с.Барутин - ул."Ален маг"-6

·       с.Кочан, ул."Хр.Ботев"-1


 

Призив на Движение „ДНЕС“: Да подкрепим подписката „ЗА“ референдума!

От ТУК можете да изтеглите бланката за събиране на подписи. Сканирайте я и ни я изпратете на: podpiskareferendum@gmail.com

Можете да изпращате бланки и на адрес:

Благоевград, офис на ЕКОНТ - Кончето, Валентин Иванов 0885 05 36 43

 

Приятели, очакваме вашата подкрепа! Ако имате възможност да събирате подписи, или да предоставите помещения и търговски обекти, в които да се събират подписи, свържете се с нас на:

Пишете ни и на лично съобщение във фейсбук страницата на Движение "ДНЕС"

БЛАГОДАРИМ ВИ!

 


ДНЕС за Смолян

 

От своето създаване през 2009 г. до днес гражданската мрежа на Движение „ДНЕС” работи със своите инициативни групи за осъществяването на серия от инициативи в полза на жителите на Смолян.

 

През изминалите 8 години чрез своите доброволчески организации, ползващи се с авторитет сред гражданите на района, на местно ниво се реализираха множество инициативи, съобразно спецификата на региона и конкретните проблеми на неговото население.

 

„ДНЕС“ впрегна усилията на специалисти с различни професии и лична реализация, сред които много доказали се в обществото личности с активна гражданска позиция с основна цел да отстоява интересите и правата на гражданите и да разрешава конкретните им проблеми, като организира национални и местни инициативи в тяхна подкрепа и защита.


Една от най-значимите инициативи Организирана и проведена от Движението е националната подписка "Срещу произвола на монополите", в която се включиха над 730 хиляди граждани от цялата страна. Беше проведено публично обсъждане на новия модел на ценообразуване на електрическата енергия и се дискутираха механизми за взаимодействие между държавата, енергоразпределителните предприятия и крайните потребители. В резултат от проведеното публично обсъждане беше внесен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на първо четене на 4 април 2014 г., в който са залегнали редица изменения в защита на потребителите на национално и местно ниво.


Бяха организирани и проведени протести и протестни шествия, включително срещу произвола и своеволията на монополите, мобилните оператори и ценовия им терор. Имаше и демонстрации срещу банките и частните съдебни изпълнители.


Проведе се т.нар.„референдум” "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община", след което се организираха срещи с народни представители, кметове, областни управители, председатели на общинските съвети и на групите в тях за поставяне на основните и най-важни за разрешаване проблеми на общината, определени на база проведени анкети и срещи с гражданите.


През октомври 2015 г. въпросите, свързани с изборното законодателство от "Референдум ДНЕС", обединихме с въпросите на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави" за референдум по 6 въпроса, в който „ДНЕС” е основен партньор и организатор по провеждане на подписката. В началото на февруари 2016 г. всички ние- инициативният комитет, гражданите и доброволците събрахме 673 481 подписа, които внесохме на 8 февруари 2016 г. в Народното събрание.

 

„ДНЕС” пое организацията и координацията на Референдума, както и набирането на наблюдатели - представители за него, защото вярва, че „Съединението прави силата!“.

 

Благодарение на регионалната си мрежа и дългогодишния си опит в проучването на обществените нагласи в регионален мащаб, Движение „ДНЕС“ реализира и инициативата „Мониторинг на местната власт“ (осъществена съвместно с агенция „ЕСТАТ“).

Поетапно беше изградена мрежа от приемни за гражданите и започна да функционира национален горещ телефон за сигнали за нередности, чрез които юристи-доброволци оказват безплатна правна помощ и консултации. Приемните са лесно достъпни за гражданите, като през последните години хиляди се възползваха от съветите на специалистите.

 

С особено значение за движението е инициативата „ДНЕС помагаме!“, чрез която доброволци асистират на хора в неравностойно положение при ежедневните им ангажименти, вкл. гласуване, пазаруване, разходки, посещения на административни центрове, културни събития.

 

Какво направи още Гражданско Движение ,,ДНЕС“ за Смолян:

- „ДНЕС” – Смолян помага на гражданите в проблемите им с монополите

- Екологични проекти на младежката организация на „ДНЕС” – Смолян

- Младежите на „ДНЕС“- Смолян даряват Коледно настроение в Дома за възрастни хора в с. Фатово

- „ДНЕС“ – Смолян дискутира бъдещето на ФА „Родопа“

- Кампанията на "ДНЕС" и КРС "Да отстояваме правата си!" в Смолян

- "ДНЕС" изненадаха приятно пациентите на хемодиализа в Смолян

-"ДНЕС" - Смолян се включи активно в „Да изчистим България за един ден“

- Благотворителна изложба по инициатива на ДНЕС-Смолян

- „ДНЕС” - Смолян организира тържество в „Дома за стари хора” – село Фатово, общ. Смолян

- "ДНЕС"-Смолян организира дискусия по проблеми в здравеопазването

 

 

Телефон: 0877690874