Гражданско Движение ''ДНЕС''

Региони

Начало / Региони / Област София-град...

Област София-град


Посетете фейсбук страницата на ДНЕС - София

 

Пунктове за събиране на подписи: 

·       София, бул. Васил Левски №101

·       София, Оборище и Ситняково - Магазин за храна за домашни любимци

·       София, ул.Фритьоф Нансен №19, Магазин и сервиз за мобилни телефони

·       София, бул. Сливница, ул.Сливен №2, СПА Център „Деметра”


 

Призив на Движение „ДНЕС“: Да подкрепим подписката „ЗА“ референдума!

От ТУК можете да изтеглите бланката за събиране на подписи. Сканирайте я и ни я изпратете на: podpiskareferendum@gmail.com

Можете да изпращате бланки и на адрес:

Благоевград, офис на ЕКОНТ - Кончето, Валентин Иванов 0885 05 36 43

 

Приятели, очакваме вашата подкрепа! Ако имате възможност да събирате подписи, или да предоставите помещения и търговски обекти, в които да се събират подписи, свържете се с нас на:

Пишете ни и на лично съобщение във фейсбук страницата на Движение "ДНЕС"

БЛАГОДАРИМ ВИ!

 


ДНЕС за София

 

От своето създаване през 2009 г. до днес гражданската мрежа на Движение „ДНЕС” работи със своите инициативни групи за осъществяването на серия от инициативи в полза на жителите на София.

 

През изминалите 8 години чрез своите доброволчески организации, ползващи се с авторитет сред гражданите на района, на местно ниво се реализираха множество инициативи, съобразно спецификата на региона и конкретните проблеми на неговото население.

 

„ДНЕС“ впрегна усилията на специалисти с различни професии и лична реализация, сред които много доказали се в обществото личности с активна гражданска позиция с основна цел да отстоява интересите и правата на гражданите и да разрешава конкретните им проблеми, като организира национални и местни инициативи в тяхна подкрепа и защита.


Една от най-значимите инициативи Организирана и проведена от Движението е националната подписка "Срещу произвола на монополите", в която се включиха над 730 хиляди граждани от цялата страна. Беше проведено публично обсъждане на новия модел на ценообразуване на електрическата енергия и се дискутираха механизми за взаимодействие между държавата, енергоразпределителните предприятия и крайните потребители. В резултат от проведеното публично обсъждане беше внесен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на първо четене на 4 април 2014 г., в който са залегнали редица изменения в защита на потребителите на национално и местно ниво.


Бяха организирани и проведени протести и протестни шествия, включително срещу произвола и своеволията на монополите, мобилните оператори и ценовия им терор. Имаше и демонстрации срещу банките и частните съдебни изпълнители.


Проведе се т.нар.„референдум” "Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община", след което се организираха срещи с народни представители, кметове, областни управители, председатели на общинските съвети и на групите в тях за поставяне на основните и най-важни за разрешаване проблеми на общината, определени на база проведени анкети и срещи с гражданите.


През октомври 2015 г. въпросите, свързани с изборното законодателство от "Референдум ДНЕС", обединихме с въпросите на Инициативния комитет на "Шоуто на Слави" за референдум по 6 въпроса, в който „ДНЕС” е основен партньор и организатор по провеждане на подписката. В началото на февруари 2016 г. всички ние- инициативният комитет, гражданите и доброволците събрахме 673 481 подписа, които внесохме на 8 февруари 2016 г. в Народното събрание.

 

„ДНЕС” пое организацията и координацията на Референдума, както и набирането на наблюдатели - представители за него, защото вярва, че „Съединението прави силата!“.

 

Благодарение на регионалната си мрежа и дългогодишния си опит в проучването на обществените нагласи в регионален мащаб, Движение „ДНЕС“ реализира и инициативата „Мониторинг на местната власт“ (осъществена съвместно с агенция „ЕСТАТ“).

Поетапно беше изградена мрежа от приемни за гражданите и започна да функционира национален горещ телефон за сигнали за нередности, чрез които юристи-доброволци оказват безплатна правна помощ и консултации. Приемните са лесно достъпни за гражданите, като през последните години хиляди се възползваха от съветите на специалистите.

 

С особено значение за движението е инициативата „ДНЕС помагаме!“, чрез която доброволци асистират на хора в неравностойно положение при ежедневните им ангажименти, вкл. гласуване, пазаруване, разходки, посещения на административни центрове, културни събития.

 

Какво направи още Гражданско Движение ,,ДНЕС“ за София:

 

- Протести срещу "Синя зона"- София

- "ДНЕС" помага!

- Национална подписка срещу произвола на монополите

- За Частични местни избори 2009 г. в София

- Символична протестна акция пред централата на Топлофикация София под надслов: „Огънят на надеждата на половин милион български семейства"

- 13 кандидати за кмет на София подписаха с Движение „ДНЕС” Споразумение за политическа почтеност и толерантност

- Резултати от националната доброволческа кампания "ДНЕС помагаме! ДНЕС алармираме!"

- "ДНЕС" съди Столична община и започва подписка заради наредбата за паркиране в София

- „ДНЕС”: Да се търси принципно и трайно разрешаване на проблемите с „Топлофикация” - София!

- „ДНЕС” посочи на кмета на Панчарево приоритетите за развитие на района

- „ДНЕС“ и Фондация „Същност“ със съвместна инициатива

- Доброволците от „ДНЕС” – София се включиха в залесяване

- „ДНЕС“ организира семинар с участието на представители на общности на хора с увреждания и с подкрепата на Държавния департамент на САЩ

- След 2-годишни битки на „ДНЕС” съдът постанови: Паяците и „синя и зелена зони” са незаконни

- "ДНЕС" - София организира благотворителна кампания за събиране на помощи

- „ДНЕС” внесе своите предложения за изменение на „Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София”

 

Телефон: 0877690874

E-mail: